RSS az NHH honlapján: Automatikusan láthatóak az újdonságok

forrás Prim Online, 2007. július 24. 13:46

A szolgáltatók, a szakmai partnerek, a sajtó, valamint az egyszerűen a hírközlés iránt érdeklődők tájékozódását megkönnyítendő, RSS csatornát indított honlapján (www.nhh.hu) a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az RSS, azaz a Really Simple Syndication (nagyon egyszerű információmegosztás), avagy a rövidítés másik feloldása szerint a Rich Site Summary (gazdag oldalösszefoglaló) lehetővé teszi, hogy egy egyszerű feliratkozás után folyamatosan nyomon lehessen követni az adott weboldal tartalmi változásait.

Az RSS révén egy-egy weboldal olvasóinak nem kell folyamatosan figyelniük, frissült-e a tartalom, erről ugyanis egy apró kliensprogram értesíti őket. Az érdeklődők az RSS használatával a weboldal, vagy weboldalak meglátogatása nélkül értesülhetnek a frissen publikált információkról – mivel az RSS egy jól rendezett, átlátható "tartalomjegyzékbe" gyűjti össze az egy, vagy több forrásból származó információkat.

Az NHH weboldalán működő RSS szolgáltatás pillanatnyilag két csatornát kínál fel az érdeklődőknek. Az egyikben minden új tartalom látszik, míg a másikban „csak” a legfrissebb tanácsi és piacfelügyeleti határozat és határozattervezetek, valamint a közlemények.

Az NHH RSS szolgáltatására a www.nhh.hu honlapon, az RSS ikonra kattintva lehet feliratkozni. Az RSS szolgáltatás használatához esetleg szükséges útmutató a honlapon, a közlemény végén érhető el.

Kulcsszavak: NHH onlineszolg website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás