RSS az NHH honlapján: Automatikusan láthatóak az újdonságok

forrás Prim Online, 2007. július 24. 13:46

A szolgáltatók, a szakmai partnerek, a sajtó, valamint az egyszerűen a hírközlés iránt érdeklődők tájékozódását megkönnyítendő, RSS csatornát indított honlapján (www.nhh.hu) a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az RSS, azaz a Really Simple Syndication (nagyon egyszerű információmegosztás), avagy a rövidítés másik feloldása szerint a Rich Site Summary (gazdag oldalösszefoglaló) lehetővé teszi, hogy egy egyszerű feliratkozás után folyamatosan nyomon lehessen követni az adott weboldal tartalmi változásait.

Az RSS révén egy-egy weboldal olvasóinak nem kell folyamatosan figyelniük, frissült-e a tartalom, erről ugyanis egy apró kliensprogram értesíti őket. Az érdeklődők az RSS használatával a weboldal, vagy weboldalak meglátogatása nélkül értesülhetnek a frissen publikált információkról – mivel az RSS egy jól rendezett, átlátható "tartalomjegyzékbe" gyűjti össze az egy, vagy több forrásból származó információkat.

Az NHH weboldalán működő RSS szolgáltatás pillanatnyilag két csatornát kínál fel az érdeklődőknek. Az egyikben minden új tartalom látszik, míg a másikban „csak” a legfrissebb tanácsi és piacfelügyeleti határozat és határozattervezetek, valamint a közlemények.

Az NHH RSS szolgáltatására a www.nhh.hu honlapon, az RSS ikonra kattintva lehet feliratkozni. Az RSS szolgáltatás használatához esetleg szükséges útmutató a honlapon, a közlemény végén érhető el.

Kulcsszavak: NHH onlineszolg website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09