Deák Gábor a Megatrend Zrt. új vezérigazgatója

Deák Gábor tölti be a Megatrend Zrt. vezérigazgatói posztját 2007 júliusától

forrás Prim Online, 2007. július 26. 10:17

A mérnök végzettségű szakember Ferenczy Imre utódja, aki év elején távozott a vállalattól. Az új vezérigazgató kiválasztása azért is tartott viszonylag hosszú ideig, mert a társaság elnöke, K. Szabó Imre olyan szakembert keresett, aki a vállalat növekedési céljait is meg tudja valóstani.

„Deák Gábor kiválasztásával a Megatrend Zrt. élére olyan vezető került, aki a hatékony operatív munka mellett képes arra is, hogy az expanziós törekvéseinket megvalósítsa a régióban”– mondta K. Szabó Imre.

Deák Gábor több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Hosszú éveket töltött a Videotonnál, a Számalknál, majd a Montana Kft. első ügyvezetője és résztulajdonosa volt. Közel egy évtizedig dolgozott saját cégében, a Kerorg Kft.-ben. Legutóbb a KFKI IBIS Rt. vezérigazgatói posztját töltötte be.

A Megatrend mintegy négy hónap alatt választotta ki azt a szakembert, aki a cég stratégiai elképzeléseit a leghatékonyabban, folyamatos nyereségesség mellett a legrövidebb idő alatt tudja megvalósítani.

„Nagyon örülök annak, hogy a Megatrend engem választott ki arra, hogy a következő időszakban megvalósítsam a stratégiai célokat. Vezérigazgatóként arra törekszem, hogy minél több államigazgatási és piaci tendert nyerjünk meg. Hosszabb távon a célom az, hogy a Megatrend a magyar, illetve a regionális piac meghatározó vállalatává váljon.” – mondta Deák Gábor kinevezése alkalmából.

A Megatrend Zrt. az idén 2 milliárd forint bevételt és 330 millió forint nyereséget tervez. A vállalat tavaly 1,5 milliárd forint bevételt és 122 millió forint üzemi eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 1,4 milliárd forint árbevétel és 90 millió forint üzemi eredménnyel.
Tavaly a Megatrend két jelentős államigazgatási projektet valósított meg: 250 millió forint értékben a Magyar Közút Kht.-nak, 130 millió forintért pedig a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium háttérintézményeinek szállított informatikai rendszert. Tavaly a cég bevételének 20 százaléka származott államigazgatási projektekből, míg az idén várhatóan már 25 százaléka.

Kulcsszavak: Megatrend +céginfo CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09