Windows Media Center a konyhába

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 26. 20:14

Az MCEDev nevű cég bemutatott egy olyan Windows Media Center-alapú számítógépet, amelyet kifejezetten konyhai használatra terveztek.

Az LCD-tükrökre specializálódott cég fejlesztői szakítanak a hagyományokkal, és elkészítettek egy olyan médiaközpontú PC-t, amelyet nem a nappalikba vagy irodákba szánnak, hanem a speciális alkalmazások révén a konyhában tartózkodó háziasszonyok dolgát teszi az könnyebbé. A rendszerhez tartozó képernyőt könnyen be lehet építeni a szekrénybe, a komoly hardverelemeknek köszönhetően pedig nagyfelbontású videókat is nézhetnek a felhasználók főzés közben. Ami igazán alkalmassá teszi a terméket a konyhai használatra, az a rajta lévő recept-szoftver, amely a leírás mellett képekkel is illusztrálja az étel elkészítési folyamatát, ám más a házimunkával kapcsolatos információk is megtalálhatók még a számítógépen.

A PC-hez tartozó kamera érzékeli, ha nincs senki a közelben, ebben az esetben pedig leáll a médiafájlok lejátszása, és kikapcsol a monitor is, ennek felülete pedig inaktív állapotban tükörként használható.

Kulcsszavak: Windows Media otthon

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2021-es Cadillac Escalade-ben debütál a világ első autós LG P OLED műszerfala

Az LG Electronics P-OLED technológiájú műszerfalával mutatkozott be a 2021-es Cadillac Escalade, amely ezzel a legelső olyan kereskedelmi forgalmazásra szánt jármű, amelybe hajlított OLED kijelzőt építettek.

2020. február 7. 08:23

Egyedi abroncsot tervezett a Bridgestone a kecskeméti Mercedes gyárnak

A tatabányai Bridgestone gyár elindította az első szállítmány Turanza típusú gumiabroncsait, amelyek a kecskeméti gyárszalagról legördülő Mercedes-Benz személygépjárművekre kerülnek majd. Az A- és B-osztályú Mercedesekre defekttűrő technológiával ellátott nagyteljesítményű abroncsokat gyártottak Tatabányán, direkt a Mercedesekre tervezve. A tatabányai gyár kapacitásait egyre nagyobb arányban foglalja le a gyári beszállítói piac. A vállalat mindinkább szeretné a régió autógyártóinak igényeit is kielégíteni. 

2020. február 5. 16:26

A Bosch 3D-kijelzői új dimenziót nyitnak az autózásban

A nagyobb, jobb vizuális élményt nyújtó és egyre több funkcióval rendelkező digitális műszerfalak egyre fontosabb részei a járműveknek. A vezetők és az utasok is azokat a kijelzőket és vezérlési funkciókat szeretnék használni az autókban is, amelyekhez már hozzászoktak az okostelefonok és a televíziók használatakor. 

2020. január 27. 16:18

Magával ragadó 3D-s hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Las Vegas-i CES 2020 kiállításon a Continental technológiai vállalat és a hang specialista Sennheiser egy, a járművek belső felületét felhasználó, hangszóró nélküli hangrendszert mutatott be. Ez a különleges megoldás valósághű, magával ragadó hangokkal tölti meg a jármű belterét. 

2020. január 20. 15:11

Hamarosan egy érintéssel nyithatjuk ki az autót

A Continental technológiai vállalat hiánypótló alkalmazással gazdagítja az autóipari szenzorok portfólióját az újonnan fejlesztett érintkezés-érzékelő rendszerének (Contact Sensor System – CoSSy) segítségével. A rendszer észleli az alacsony sebességű érintkezést a jármű és egy személy, vagy a jármű és egy tárgy között. A Continental a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatta be, hogy a CoSSy hogyan teszi még biztonságosabbá az automata parkolást. 

2020. január 12. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás