Apple adatok: 270 000 eladott iPhone az első 30 órában

Milkovits Gábor, 2007. július 27. 07:49

Miután tegnap az AT&T a befektetőket sokkolva 146 ezer az első hétvégén aktivált iPhone-ról számolt be, az Apple most közzétette saját adatait, amelyek szerint 270 ezer készüléket szállított le az első 30 órában.

A két szám közötti 146 ezres különbség magyarázatára az AT&T többféle magyarázattal is előállt, az Apple azonban kettőt meg is cáfolt ezek közül. Lényeges tehát, hogy a 270 ezres szám a kiegészítők nélkül, csak a telefonkészülékekre vonatkozik, és nem számolták bele az Apple által online értékesített iPhone-okat sem, mivel azok csak a rendelés után 2-4 héttel kerülnek kiszállításra. Azt is nehéz elképzelni, hogy valaki a hosszas sorban állás után napokat várjon, mielőtt használatba venné régóta vágyott készülékét, és az esetleges eBay-en továbbadásra szánt, illetve a műszaki hiba miatt nem aktiválható telefonok sem tesznek ki ekkora mennyiséget. Előfordulhat azonban, hogy az Apple nagyobb mennyiségű iPhone-t szállított június 30-án szombaton este az AT&T üzleteibe, amelyek esetleg későn, vagy aznap még egyáltalán nem érkeztek meg oda, illetve nem lettek leltárba véve, és így lehetséges, hogy az Apple statisztikájában mégis szerepelnek.

Az Apple egy az internetre feltett konferenciahívásban tette közzé a 270 ezres adatot, (http://www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq307/), és ott azt is megerősítette, hogy szeptember 30-ig egymilliós, 2008 végéig pedig 10 milliós eladásra számít.

A közleményben a cég módosította az európai premier időpontját is, bejelentve, hogy a nagyobb piacokon, azaz valószínűleg Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban még az idén év vége felé kapható lesz az iPhone. A partnerként választott mobilszolgáltatókról továbbra sem tettek említést.

Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPhone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38