Symantec: szilárd bevétel és nyereség

forrás Prim Online, 2007. július 27. 10:42

A Symantec nyilvánosságra hozta a 2008-as üzleti év 2007. június 29-ig tartó első negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele a negyedévben 1,4 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,42 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 10 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

A GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a 2007 júniusában véget ért üzleti negyedévben 2,66 milliárd USD volt, szemben a 2006 júniusában véget ért üzleti negyedév 2,31 milliárd dolláros eredményével. A nem GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a negyedév végére elérte a 2,71 milliárd dollárt, amely mintegy 16 százalékos növekedést jelent a 2006 júniusában véget ért üzleti negyedév 2,34 milliárd USD eredményéhez képest. A Symantec továbbra is az elhatárolási módszerrel vezetett mérlegben továbbgörgetett, előre látható nyereségi modell előnyeit élvezi.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: az első pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 95 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévének 101 millió USA dolláros eredményével szemben. Az eredményekre hatással volt az átstrukturálással járó 19 millió USA dolláros kiadások, a februárban bejelentett létszámcsökkentések, illetve egyéb konszolidációs intézkedések.

A nem GAAP szerinti eredmény:
a nem GAAP szerinti bevétel az első pénzügyi negyedévben 263 millió USA dollár volt, ez 4 százalékos növekedést jelent, az előző év azonos negyedévében ennek értéke 253 millió USA dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem elérte a 0,29 dollárt, amely 21 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakának 0,24 USA dollárjával szemben.
„A negyedéves teljesítményt az átfogó és feljövőben lévő technológiai megoldásaink iránti egyre erősödő igény segítette, illetve a szolgáltatásainkat, a felhasználói és az Altiris csoportokat érintő átalakítások” – mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Eredményesen kezdtük a pénzügyi évet” – tette hozzá a cégvezető.

Kiemelkedő üzleti események


A Symantec felhasználói üzletága a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten, nem GAAP szerint számítva 11 százalékos növekedést jelent. A szolgáltatások részesedése a teljes bevételből 4 százalék, ez éves szinten 8 százalékos növekedést jelent. A biztonsági és adatkezelési üzletág a teljes bevétel 30 százalékát hozta, amely éves szinten 4 százalékos növekedést jelent. Az adatközpont menedzsment üzletág a teljes bevétel 28 százalékát adta, ez éves szinten 5 százalékos növekedést jelent. A szolgáltatások a teljes bevétel 6 százalékát adták, és éves szinten mintegy 13 százalékos növekedést értek el. Az Altiris szegmens bevételei az Altiris felvásárlásából, illetve a Symantec Ghost, pcAnywhere és LiveState Delivery megoldásaiból származnak, és a teljes bevétel 6 százalékát teszik ki.

A nemzetközi piacról származó bevételek a teljes bevétel mintegy 51 százalékát tették ki a júniusi negyedévben, és éves szinten, nem GAAP szerint számítva 12 százalékos növekedést értek el. Az európai, a közel-keleti és az afrikai régió a bevételek 33 százalékát képviselte a negyedévben, amely éves szinten 15 százalékos növekedést jelent. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye a negyedév teljes bevételének 13 százalékát tette ki, és éves szinten 8 százalékos növekedést ért el. Az amerikai kontinens (azaz az Egyesült Államok, Latin-Amerika és Kanada) a bevételek 54 százalékát adta, amely éves szinten 8 százalékos növekedést jelent.

A 2007 szeptemberében véget érő üzleti negyedévre vonatkozó előrejelzések


A 2007 szeptemberi pénzügyi negyedévre a GAAP szerinti bevételek 1,35 milliárd és 1,38 milliárd USA dollár között várhatóak. A GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék 0,07 és 0,09 USA dollár között alakul.
A 2007 szeptemberi pénzügyi negyedévre a nem GAAP szerinti bevételek 1,37 milliárd és 1,40 milliárd USA dollár között várhatóak. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék 0,24 és 0,26 USA dollár között alakul.
A GAAP szerinti bevétel-elhatárolás értéke várhatóan 2,53 és 2,58 milliárd USA dollár között lesz. A nem GAAP szerinti bevétel-elhatárolás értéke várhatóan 2,55 és 2,60 milliárd USA dollár között lesz.
A működésből származó pénzáramlás értéke alatta lesz a 2006 szeptemberi értéknek, és mintegy 276 millió USA dollárt ér majd el.

A negyedév kiemelkedő eseményei

ˇ    A negyedév során a Symantec világszerte 249 szerződést kötött, ezek közül 48-nak az értéke meghaladta az egymillió USA dollárt. A 249 szerződés több mint 70 százaléka több termék értékesítéséről is szólt.

ˇ    A Symantec Észak-Amerikában az alábbi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerződéseket: Atmel, iparági vezető a fejlett félvezetők tervezésében és gyártásában; Accor North America, az Accor divíziója, amely a világ egyik legnagyobb utazási, turisztikai szolgáltató csoportja; Florida Department of Transportation, mely 7450 alkalmazottat foglalkoztat az államban, 41 ezer mérföldnyi autópályát, 6381 hidat, 14 tengeri kikötőt és 2707 mérföldnyi vasutat üzemeltet; GTECH Corp., vezető gaming technológiákat és szolgáltatásokat biztosít; Children’s Healthcare of Atlanta; az ország egyik vezető gyermekkórháza, szakterülete a rákgyógyítás, kardiológia és csecsemőgyógyászat. AMN Healthcare, Inc., az ország legnagyobb egészségügyi személyzeti ellátó vállalata; Rite Aid Corporation; vezető gyógyszertári hálózat, amely több mint 5000 üzlettel rendelkezik 31 államban és a fővárosban; Indiana University, amely 97000 hallgatót oktat 8 kampuszon az államban; South Carolina Department of Health and Environmental Control, egészségügyi szervezet, amely a közegészségügy és a környezet védelmében tevékenykedik.

ˇ    A Symantec az alábbi nemzetközi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerződéseket: British Sky Broadcasting, amely az Egyesült Királyság legnagyobb fizetős televízió platformját működteti; National Health Insurance Corp., Korea egyetlen állami egészségbiztosítója; Beijing Mobile, Kína vezető mobilszolgáltatójának, a China Mobile Ltd-nek a leányvállalata; Colegio de Registradores de Espana, a spanyol ingatlan és pénzügyi nyilvántartók szövetsége; Siemens IT Solutions and Services Brazil, amely a világ egyik legnagyobb technológiai csoportjának tagja; Cable & Wireless Jamaica, az amerikai és karibi régió vezető telekommunikációs szolgáltatója.

Kulcsszavak: Symantec +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05