Jó második negyedévet zárt a Check Point

Kovács Attila, 2007. július 27. 11:57

A Check Point Software Technologies bejelentette a 2007. június 30.-ával végződött második negyedévi pénzügyi eredményeit. A teljes bevétel 176,2 millió dollárra rúgott, ami a 2006. második negyedévhez képest 27%-os növekedést jelent.

2007 második negyedévében a hálózati biztonság üzletág 155,8 millió dollárral járult hozzá a teljes bevételhez, ami 12%-os növekedést jelent 2006. második negyedévéhez képest. Az adatbiztonsági üzletág 20,4 millió dolláros bevételt hozott, ami 17%-os növekedés 2007 első negyedévéhez képest. A bevételek földrajzi százalékos megoszlása: Amerika: 46%, EMEA: 42%, Ázsia (Csendes-óceáni térség és Japán): 12%. Az internetbiztonsági cég nettó bevétele 69,5 millió dollár volt, ami 6 %-os növekedés 2006. második negyedévének 65,7 millió dolláros árbevételéhez képest; illetve 85,7 millió dolláros (nem-GAAP, azaz nem az általánosan elfogadott könyvelési alapelvek szerinti) bevételt regisztrált, ami 13%-os növekedést jelent 2006. második negyedévéhez képest.

Gil Schwed, a Check Point elnöke így értékelte a negyedévet: „Pénzügyi eredményeinkkel ismét túlszárnyaltuk előzetes terveinket. Kiemelkedő eredményeink alapját a folyamatosan növekvő vállalati hálózati biztonsági üzletágunk és az azt immáron kiegészítő adatbiztonsággal kapcsolatos tevékenységünk jelentette.”

2007 második negyedévében a Check Point üzleti eseményei közül kiemelhetők a következők.

Az új CoreXL többmagos teljesítményfokozó technológia a Check Point VPN-1 Power-rel kombinálva áttörést ért el a teljesítmény terén  – a VPN-1 Power with CoreXL új sebességi, valamint biztonsági standardot jelent napjaink vállalati hálózatai számára, amelyeknek a széles sáv iránti igényeket összhangba kell hozniuk a szigorú biztonsági követelményekkel.  A legkiemelkedőbb teljesítményadatok: 12 Gbps-os tűzfalvizsgálat és  5.3 Gbps-os behatolásmegelőzési vizsgálat.
Az IPS-1 integrációja a Check Point egységes biztonsági architektúrájába (Unified Security Architecture)  – a Check Point sikeresen integrálta a korábban megszerzett behatolásvédelmi megoldást, az IPS-1-et a vállalat termékcsaládjának kulcsfontosságú biztonsági eseménykezelő komponenseibe.
Adat- és végpont-biztonság Vista-n  – a Pointsec PC,  a Check Point teljes titkosítást biztosító, laptopok és asztali gépek számára ajánlott megoldása immáron elérhető a Windows Vista operációs rendszerrel működő vállalati számítógépeken is. Emellett a Check Point bejelentette a   ZoneAlarm Internet Security Suite for Vista-t is.
Sikeres Check Point Experience Rendezvény Amerikában – a Check Point idén is megtartotta hagyományos éves üzleti és informális rendezvényét, amelynek célja, hogy partnerei és ügyfelei közelebbről megismerkedjenek a Check Point megoldásaival.

Kulcsszavak: Check Point +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39