Újjászületett Sony Vaio PC a nappaliba

Széll Zoltán, 2007. július 28. 12:05

A Sony kibocsátotta a Sony Vaio asztali PC különleges formájú új változatát, amelyet kimondottan lakáshoz (nappali szoba) fejlesztettek.

A felhasználók az elegáns, kör-alakú Vaio VGX-TP1 masinát először a januári, Las Vegasban rendezett CES (Consumer Electronics Show) kiállításon láthatták. Ez a termék egy PC és DVD lejátszó egyetlen egységben.

 Az új Sony Vaio PC 1,83GHz-es Intel Core 2 Duo CPU-t, 2GB DDR2-667MHz memóriát, Intel 945 GM lapkakészletet, 300GB-os merevlemezes meghajtót és előre telepített Windows Vista Premium operációs rendszert tartalmaz.

 A masina HDMI csatlakozón keresztül HD képernyőhöz is csatlakoztatható, de DVI-D és VGA kimenetet szintén tartalmaz. Vezeték nélküli hálózathoz 802.11b/g modulon, illetve határfelületen keresztül illeszthető. Az optikai meghajtó a CD és DVD formátumok széles választékát – köztük a DVD+RW és CD-RW-t – támogatja, de meglepő módon a Kék-sugár támogatása nincs megemlítve. A PC sok más határfelületet is magába foglal: pl. 4 USB 2.0 kapu, SD kártya-olvasó csatlakozó, és Memory Stick Pro és Duo csatlakozó.

  A masina számos extrával kerül az üzletekbe. Ilyen például a fehér, vezeték nélküli billentyűzet és a távvezérlő. A Sony Vaio VGX-TP1 PC az USA-ban már kapható, ára 1600 dollár, Európában 1172 Euróért lehet majd megvásárolni valamikor az év második felében.

Kulcsszavak: Sony PC DVD otthon

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2021-es Cadillac Escalade-ben debütál a világ első autós LG P OLED műszerfala

Az LG Electronics P-OLED technológiájú műszerfalával mutatkozott be a 2021-es Cadillac Escalade, amely ezzel a legelső olyan kereskedelmi forgalmazásra szánt jármű, amelybe hajlított OLED kijelzőt építettek.

2020. február 7. 08:23

Egyedi abroncsot tervezett a Bridgestone a kecskeméti Mercedes gyárnak

A tatabányai Bridgestone gyár elindította az első szállítmány Turanza típusú gumiabroncsait, amelyek a kecskeméti gyárszalagról legördülő Mercedes-Benz személygépjárművekre kerülnek majd. Az A- és B-osztályú Mercedesekre defekttűrő technológiával ellátott nagyteljesítményű abroncsokat gyártottak Tatabányán, direkt a Mercedesekre tervezve. A tatabányai gyár kapacitásait egyre nagyobb arányban foglalja le a gyári beszállítói piac. A vállalat mindinkább szeretné a régió autógyártóinak igényeit is kielégíteni. 

2020. február 5. 16:26

A Bosch 3D-kijelzői új dimenziót nyitnak az autózásban

A nagyobb, jobb vizuális élményt nyújtó és egyre több funkcióval rendelkező digitális műszerfalak egyre fontosabb részei a járműveknek. A vezetők és az utasok is azokat a kijelzőket és vezérlési funkciókat szeretnék használni az autókban is, amelyekhez már hozzászoktak az okostelefonok és a televíziók használatakor. 

2020. január 27. 16:18

Magával ragadó 3D-s hangrendszer a Continental és a Sennheiser együttműködésében

A Las Vegas-i CES 2020 kiállításon a Continental technológiai vállalat és a hang specialista Sennheiser egy, a járművek belső felületét felhasználó, hangszóró nélküli hangrendszert mutatott be. Ez a különleges megoldás valósághű, magával ragadó hangokkal tölti meg a jármű belterét. 

2020. január 20. 15:11

Hamarosan egy érintéssel nyithatjuk ki az autót

A Continental technológiai vállalat hiánypótló alkalmazással gazdagítja az autóipari szenzorok portfólióját az újonnan fejlesztett érintkezés-érzékelő rendszerének (Contact Sensor System – CoSSy) segítségével. A rendszer észleli az alacsony sebességű érintkezést a jármű és egy személy, vagy a jármű és egy tárgy között. A Continental a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon mutatta be, hogy a CoSSy hogyan teszi még biztonságosabbá az automata parkolást. 

2020. január 12. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás