Az Intel válasza az EU-vádakra

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 28. 17:43

Az Európai Bizottság csütörtökön hivatalosan is kartellvizsgálatot kezdeményezett az Intel ellen, mivel azt feltételezik, hogy az visszaélt piaci helyzetével, a vállalat azonban visszautasította az ellenük felhozott vádakat.

Bruce Sewell, az Intel vezető jogásza pénteken reagált a vádakra, és kijelentette, hogy cégük mindenkor törvényesen járt el, ügyeltek arra, hogy tiszteletben tartsák a versenyügyi szabályokat, és ügyfélorientált üzleti politikát folytatnak. "A vádirat nem a felhasználók panaszain alapszik, hanem a konkurens cég feltételezésein"- nyilatkozta Sewell, aki nem tudta megállni, hogy ne tegyen egy ironikus megjegyzést az AMD gyenge pénzügyi eredményeire mondván, hogy a kiélezett piaci versenyben csakis azé a jutalom, aki fel is tud mutatni valamit.

Az AMD európai értékesítésért felelős vezetője Giuliano Meroni azonban e szavakkal üdvözölte az EU Intellel szembeni fellépését: "Elérkezett az igazság órája. Az EB végre komolyan veszi az ügyet, és véget akar vetni a vezető processzorgyártó piaci pozíciójával való visszaéléseinek".

Kulcsszavak: Intel +céginfo jog EU AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59