Synergon I. félév: 171 millió forint veszteség

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 30. 09:52

A Synergon Informatika Nyrt. az év első felében 8,095 milliárd forint értékesítési árbevétel mellett 171 millió forint veszteséget könyvelt el a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) alapján készült és pénteken közzétett konszolidált gyorsjelentés szerint.

A bevételek 19 százalékkal maradtak el a múlt év első félévitől, amikor a vesztség 32 millió forintot tett ki.

A Synergon a második negyedévben 215 millió forint adózott nyereséget ért, el és a külföldi leányvállalatok mind a két negyedévben nyereségesek voltak.

Az adó- és kamatfizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) az első félévben 26 millió forint volt, a második negyedévben pedig elérte a 319 millió forintot, szemben ez előző év első félévi 292 millió és a második negyedévi 91 millió forinttal.

A gyorsjelentés szerint a szolgáltatások adták az árbevétel 30 százalékát, ami 5 százalékponttal marad el az előző év első félévi arányától.

Az értékesítés közvetlen költségei az árbevétel csökkenésénél nagyobb arányban, 24 százalékkal mérséklődtek. A Synergon egy nagy projektje -  amelybe alig vontak be alvállalkozót - 6 százalékos megtakarítást jelentett.

Üzemi szinten az év első felében 215 millió forint volt a veszteség, szemben a bázisidőszak három millió forint profitjával. A második negyedévben az üzemi szintű profit elérte a 191 millió forintot, míg egy évvel korábban még 48 millió forint volt a veszteség.

A csoport az első félév során 43 millió forint devizaárfolyam veszteséget számolt el, de a kamatbevételeknek köszönhetően 18 millió forint pénzügyi nyereséget könyvelhetett el. Az időszak végén a cégcsoport 907 millió forint készpénzzel rendelkezett, ami közel 400 millió forinttal kevesebb a bázisénál.

A Synergon Informatika Nyrt. konszolidált mérlegének főösszege az időszak végén 8,957 milliárd forint volt, 14 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál. Az 1,91 milliárd forint jegyzett tőkéjű cégcsoport saját tőkéje 5,218 milliárd forint volt, ami egy év alatt 26 százalékkal csökkent. A Synergon rövidlejáratú kötelezettsége június végén 3,69 milliárd forint volt, 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál, de ebből a hitel mindössze 35 millió forint volt. A hosszúlejáratú kötelezettségek 49 millió forintot tettek ki.

A Synergon részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában kereskednek. A papír a csütörtöki tőzsdenapot 1805 forinton, az előző napinál 74 forinttal olcsóbban zárta és a forgalma megközelítette a 645 millió forintot. Az elmúlt 52 hétben a részvény árfolyama 1920 és 802 forint között mozgott.

Kulcsszavak: +mérleg +céginfo Synergon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Javították a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH, a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását, valamint megerősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

2023. szeptember 26. 17:10

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

2023. szeptember 25. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59