A Fujifilm frissítette népszerű szuperzoomját, itt az S5800

Széles Csongor, 2007. augusztus 1. 20:13

A Fujifilm bejelentette az SLR fényképezőgépek formáját imitáló szuperzoom fényképezőgépének frissített, 8 megapixeles verzióját. Az S5800 az S5700 modelltől veszi át a stafétát, és a megnövekedett felbontás mellett megkapta a Fujifilm RP (Real Photo) képfeldolgozó processzort és az intelligens vakuvezérlést is. A szuperzoomhoz méltó 38-380mm-nek megfeleltetett 10x optikai zoom rugalmas kezelhetőséget biztosít.

Az S5800 a trendeket követve 8 megapixelre emelte reális képfelbontását, így az A4 nyomtatás sem okoz problémát. Sajnálatos tény azonban, hogy ez a modell sem kapta meg a jobb képminőséget biztosító SuperCCD képérzékelőt, így be kell érnünk egy nagyobb felbontású hagyományos CCD-vel. Megörökölte azonban a Real Photo technológiát, az intelligens vakuvezérlést és más emberbarát Fujifilm technológiát, amely lehetővé teszi, hogy úgy örökítsük meg a pillanatot, "ahogy azt a szemünk látja".

Ha a szemünkkel nem is, az S5800 10x optikai zoomjával biztos, hogy jó messzire ellátunk, a 38-380mm-nek megfeleltetett Fujinon optika most is kitesz magáért. A 380mm-es fókusztáv már esedezik a képstabilizátorért, ám az S5800 esetében is le kell mondanunk a hatékonyabb, optikai stabilizátorról és be kell érnünk a szoftveres, ISO-optimalizáló "stabilizátorral". A 8 megapixeles képérzékelő ISO 1600 érzékenységre képes, a szoftveres stabilizátor eddig képes felsrófolni az érzékenységet a bemozdulás-mentes (bár zajos) felvételek érdekében.

A 10x zoomot videózás közben is használhatjuk, így kreatívan követhetjük a mozgó témánkat és nagyszerű jeleneteket örökíthetünk meg. Az S5800 funkcionalitását változatos téma módok és egyéb extrák emelik, például az elmaradhatatlan téma módok, a szuper makró vagy a szélesvásznú felvétel mód.  

Az új modell 26MB belső memóriával rendelkezik, amelyet xD vagy SD memóriakártyával bővíthetünk. A Fujifilm egyre fokozottabb érdeklődést mutat a jóval olcsóbb és elterjedtebb SD memóriakártyák iránt is, így lassacskán már csak az Olympus védelmezi az xD formátum képzeletbeli bástyáit - ki tudja, hogy meddig?

Kulcsszavak: zoom kamera Fujifilm

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díja 2020

A World Photography Organisation bejelentette, hogy a 2020-as Sony World Photography Awards díjátadó Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díját a nyomdászként és kiadóként ismert Gerard Steidl kapja. A díjátadó története során először fordul elő, hogy a kategória győztese nem egy hivatásos fotóművész. Steidl az április 16-i londoni ünnepségen veheti át elismerését, melyet a fotósokkal közös munkái és nagy hatású fotókönyvei kapcsán érdemelt ki.

2020. január 22. 14:21

A Sony új vezeték nélküli távvezérlő markolatot mutat be

A fényképezőgépek és kiegészítők bővülő kínálatához igazodva a Sony bejelentette új vezeték nélküli távvezérlő markolatát, a GP-VPT2BT-t. Az eszköz ideális választás számos, különböző típusú tartalom készítéséhez: vlogok készítésétől kezdve útiképek és videók rögzítésén át a mindennapos használatáig, a stabilitást és kényelmet ötvöző, por- és nedvességálló*, vezeték nélküli markolat minden helyzetben segíti a felhasználó munkáját.

2020. január 17. 12:07

Két kiemelkedő telefotó zoom objektív

A Nikon két új, professzionális telefotó zoom objektívet mutat be. Az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektívet D-SLR-fényképezőgépekhez, illetve a NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S objektívet a Nikon Z tükör nélküli fényképezőgépekhez. Ezek a strapabíró, telefotó zoom objektívek a fix objektívvel egyenértékű optikai teljesítményt biztosítva új magasságokba emelik a lécet az objektívtervezésben. 

2020. január 9. 11:53

Hozza közelebb a messzeséget az új Nikon fényképezőgéppel

A Nikon a lenyűgöző 83-szoros optikai zoommal rendelkező COOLPIX P950 géppel egészíti ki bridge fényképezőgépeinek már eddig is figyelemre méltó családját. Ez a nagy teljesítményű, szuperzoomos fényképezőgép olyan hasznos funkciókkal egészíti ki a COOLPIX P900 tudását, amelyekkel kivételesen egyszerűvé válik a távoli témák kivételesen részletes megörökítése – ragyogó közeliken éppúgy, mint megdöbbentően éles 4K-s videókon.

2020. január 7. 20:05

Itt a három legkisebb és legkönnyebb professzionális 4K 60p videokamera

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb professzionális 4K 60p videokameráját. A professzionális felhasználók elvárásainak megfelelő, kompakt méretű és felvétel közbeni mobilitást és hordozhatóságot biztosító videokamerák kiváló minőségű 4K 60p videorögzítést tesznek lehetővé. 

2020. január 7. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás