A Fujifilm frissítette népszerű szuperzoomját, itt az S5800

Széles Csongor, 2007. augusztus 1. 20:13

A Fujifilm bejelentette az SLR fényképezőgépek formáját imitáló szuperzoom fényképezőgépének frissített, 8 megapixeles verzióját. Az S5800 az S5700 modelltől veszi át a stafétát, és a megnövekedett felbontás mellett megkapta a Fujifilm RP (Real Photo) képfeldolgozó processzort és az intelligens vakuvezérlést is. A szuperzoomhoz méltó 38-380mm-nek megfeleltetett 10x optikai zoom rugalmas kezelhetőséget biztosít.

Az S5800 a trendeket követve 8 megapixelre emelte reális képfelbontását, így az A4 nyomtatás sem okoz problémát. Sajnálatos tény azonban, hogy ez a modell sem kapta meg a jobb képminőséget biztosító SuperCCD képérzékelőt, így be kell érnünk egy nagyobb felbontású hagyományos CCD-vel. Megörökölte azonban a Real Photo technológiát, az intelligens vakuvezérlést és más emberbarát Fujifilm technológiát, amely lehetővé teszi, hogy úgy örökítsük meg a pillanatot, "ahogy azt a szemünk látja".

Ha a szemünkkel nem is, az S5800 10x optikai zoomjával biztos, hogy jó messzire ellátunk, a 38-380mm-nek megfeleltetett Fujinon optika most is kitesz magáért. A 380mm-es fókusztáv már esedezik a képstabilizátorért, ám az S5800 esetében is le kell mondanunk a hatékonyabb, optikai stabilizátorról és be kell érnünk a szoftveres, ISO-optimalizáló "stabilizátorral". A 8 megapixeles képérzékelő ISO 1600 érzékenységre képes, a szoftveres stabilizátor eddig képes felsrófolni az érzékenységet a bemozdulás-mentes (bár zajos) felvételek érdekében.

A 10x zoomot videózás közben is használhatjuk, így kreatívan követhetjük a mozgó témánkat és nagyszerű jeleneteket örökíthetünk meg. Az S5800 funkcionalitását változatos téma módok és egyéb extrák emelik, például az elmaradhatatlan téma módok, a szuper makró vagy a szélesvásznú felvétel mód.  

Az új modell 26MB belső memóriával rendelkezik, amelyet xD vagy SD memóriakártyával bővíthetünk. A Fujifilm egyre fokozottabb érdeklődést mutat a jóval olcsóbb és elterjedtebb SD memóriakártyák iránt is, így lassacskán már csak az Olympus védelmezi az xD formátum képzeletbeli bástyáit - ki tudja, hogy meddig?

Kulcsszavak: zoom kamera Fujifilm

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon bemutatja a tükör nélküli fényképezőgépek új generációját

A Nikon bemutatta a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépek új generációjának tagjait.

2020. október 15. 16:20

LUMIX fényképezőgép filmfelvételekhez és élő streameléshez

A Panasonic bejelentette első box-stílusú, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépét, a LUMIX DC-BGH1-et. A mikro négyharmados szabványt alkalmazó új LUMIX BGH1 rendkívül könnyen hordozható és cserélhető objektíves. A fényképezőgép kiválóan kamatoztatja a Panasonic által a mozifilmkamerákhoz, videokamerákhoz és a LUMIX GH sorozathoz kifejlesztett, kiforrott technológiákat. 

2020. október 15. 11:00

Két magyar díjazott a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Kihirdették a győzteseket a világ legnagyobb mobilfotós versenyén. A 120 országból érkezett 1,19 millió nevezésből két magyar alkotás is a legjobbak közé jutott. A Huawei Next Image nemzetközi megmérettetését – melynek témája az idei év különleges nyara volt – egy dán fotós, Sune Pedersen „Ölelés” képe nyerte. Az egyik kategória győztese és különdíjasa pedig egy-egy magyar fotós, Aljona Akszjonovics és Biri Andrea lett. A „Life Goals” és a „Summer time” pályaművek a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo (WPP) kiállítás kísérő kiállításán is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeumban, szeptember 24. és október 25. között.

2020. október 1. 14:41

Erre figyelj, hogy a fotóid valóban örök emlékek maradjanak

Amikor Joseph Nicéphore Niépce francia vegyész 1826-ban elkészítette a világ első fotográfiáját, talán nem is gondolta, mekkora szenvedéllyel lesznek az emberek e hobbi és művészeti ág iránt. A fényképezés az elmúlt közel 200 évben óriási utat járt be, hiszen nemcsak személyes történeteinket örökíthetjük meg általa, hanem történelmi pillanatokat, felfedezéseket és közéleti eseményeket is. A képek felbecsülhetetlen értékűek, amiket nem lehet visszaszerezni, ha megsérülnek vagy eltűnnek, ezért mindannyiunk számára fontos, hogy megőrizzük őket. 

2020. szeptember 28. 13:41

Két új NIKKOR Z objektívvel bővült a Nikon termékpalettája

A Nikon két új NIKKOR Z objektívet mutat be: a NIKKOR Z 50mm f/1.2 S-t, az első f/1.2 Z fix objektívet, valamint a NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S-t – a világ legrövidebb, teljes képméretű f/2.8 rendkívül nagy látószögű zoomját*. Mindkét objektívek jelentős képességeket ad hozzá a folyamatosan növekvő Nikon Z tükör nélküli rendszerhez.

2020. szeptember 18. 09:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás