Nokia Siemens Networks: mobilszolgáltatói partneri szerződések Európa-szerte

Kovács Attila, 2007. augusztus 8. 18:06

A Nokia Siemens Networks vállalat legújabb két európai szerződéséről, az azok nyomán indított tevékenységekről kaptunk híreket.

A Telekom Srbija Mobile vezető szerbiai mobil operátor A Nokia Siemens Networksöt választotta GSM hálózata kiterjesztését és 3G WCDMA (Wideband Code-Division Multiple Access) hálózata HSPA (High Speed Packet Access) funkcionalitását biztosító eszközök, megoldások szállításával és telepítésével. A szerződés a nagy sebességű rádiós hálózatra, a következő generációs mobil alapeszközökre (mobil softswitching megoldás, amely MSC szerverekből és média átjárokból áll), és a prepaid fizetési rendszer kiterjesztésére is kiterjed.

A másik hír szerint a Nokia Siemens Networks és a Telefonica O2 Europe kiterjesztik MMS (Multimedia Messaging System) keretmegállapodásukat a Telefonica O2 írországi, az Egyesült Királyságban és Németországban folytatott tevékenységére. Ezekben az országokban a Telefonica O2 Europe mobilhálózati operátor a Nokia Siemens MMS megoldását, szolgáltatásait fogja használni. A mostani megállapodásnak része, hogy a Nokia Siemens Networks (NSN) továbbra is szállít és integrál végponttól végpontig terjedő MMS megoldásokat, beleértve az NSN Mutimedia MMS Centert, Profile Servert és Multimedia Application Gateway berendezéseket. Továbbá az ezekben az országokban működő Telefonica O2 hálózatokat az NSN által fejlesztett NetAct hálózat- és szolgáltatásmenedzsment rendszer fogja menedzselni. Az összesen 38 millió mobil- és fix hálózati felhasználóval rendelkező, a Telefonica Csoporthoz tartozó Telefonica O2 Europe-nak mobilszolgáltatói érdekeltsége van a három említett országon kívül Szlovákiában is, illetve integrált fix/mobil távközlési üzleti érdekeltsége van Németországban, valamint a Cseh Köztársaságban.     

Kulcsszavak: Nokia mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2 in 1 alkalmazással tehetik könnyebbé a parkolást az autósok

Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás – az autótulajdonosoknak egyre több kifizetést és adminisztrációt kell fejben tartania. Nekik lehet nagy segítség egy mobilapp, amin egyszerre több ügyet is elintézhetnek.

2023. december 7. 11:28

Egy új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűsödik a parkolás a Yettelesek számára

Számos előnye miatt máig növekvő népszerűségnek örvend a mobilszámlára történő "vedd meg most, fizesd később" típusú kisértékű vásárlás, mint a mobilparkolás, az autópályamatrica, a lottó vagy a közösségi közlekedési jegy vásárlása. A Yettel alkalmazásban megjelent új fejlesztés most a mobilparkolás területén hoz el egy sokak számára jelentős kényelmet nyújtó új megoldást.

2023. december 5. 19:13

A QNAP frissíti a Qfile Pro mobilalkalmazást

A QNAP Systems, Inc. kiadta az új Qfile Pro mobilalkalmazást, amely integrálja a Qsync Pro fájlszinkronizálását. Ez az integráció biztosítja a felhasználóknak a teljes NAS-fájl hozzáférést, szinkronizálást, és mobil fotó-/videómentési élményt egyetlen mobilalkalmazás használatával.

2023. december 5. 17:45

Hazaérni csak oda lehet, ahol megértenek

Egymás megértését, az odafigyelés fontosságát, a szeretet és az empátia jelentőségét hangosítja ki a Telekom idei karácsonyi kampánya, melynek központi eleme egy nemzetközi alkotói koprodukcióban elkészült reklámfilm. Karácsonykor a szeretteink társaságára vágyunk, akikhez akkor igazán jó megérkezni, ha tudjuk, hogy körükben valódi figyelmet kapunk. A Telekom a kampány kísérőzenéjeként némi humorral fűszerezve újraértelmezte az „Ó szép fenyő” kezdetű népszerű karácsonyi dalt.

2023. december 1. 13:00

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27