Erős évet zárt a Cisco Systems

MTI Sajtóadatbank, 2007. augusztus 9. 08:11

Erős évet zárt a világ legnagyobb távközlési és számítógéphálózat-építője, az amerikai Cisco Systems: a július végén zárult üzleti évben forgalma 22,6 százalékkal, 34,9 milliárd dollárra nőtt, adózott eredménye 31,4 százalékkal 7,3 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

A július 28-án végződött utolsó üzleti negyedben 1,9 milliárd dollár lett az adózott eredmény, 25 százalékkal több, mint egy évvel korábban, amikor 1,5 milliárd dollár volt. A forgalom a negyedben 18,1 százalékkal, 9,4 milliárd dollárra bővült. Az elemzők 9,275 milliárd dolláros forgalmat vártak.

A cég az elemzői várakozásokat meghaladó eredményeit a fejlett informatikai hálózati berendezések jó konjunktúrájával indokolta.

A folyó üzleti év első negyedére a Cisco 16 százalékos növekedéssel 9,45 milliárd dolláros forgalmat vár, egész évi forgalomnövekedését 13-16 százalékra teszi.

  •  


A harmadik negyedben a Cisco 34 százalékkal 1,9 milliárd dollárra, részvényenként 30 centre növelte adózott eredményét, az egy évvel korábbi 1,4 milliárd dollár, részvényenként 22 cent után. A cég bevétele 7,3 milliárd dollárról 8,9 milliárd dollárra bővült.

A tavaly júliussal zárult pénzügyi évben a Cisico Systems adózott eredménye 5,58 milliárd dollárra nőtt az előző 4,7 milliárdról. A bevétel 28,5 milliárd dollárra emelkedett 24,8 milliárdról.

Kulcsszavak: Cisco +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötven Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

2023. szeptember 28. 11:28

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Így támogatta a digitalizáció Varsó új ékességének felépítését

A Varso Tower, vagyis a Varsó Torony Lengyelország és az Európai Unió legmagasabb épülete, egyben a lengyel főváros legrangosabb építészeti projektje. A maga nemében egyedülálló felhőkarcoló szervesen illeszkedik abba a fejlesztési folyamatba, amelynek célja, hogy Varsót a nemzetközi üzleti élet egyik dinamikusan növekvő központjává emelje. A projekt megvalósításában meghatározó szerepe volt a digitalizációnak, így az épület nemcsak a magasságának, méreteinek, hanem az építésekor alkalmazott innovatív módszereknek köszönhetően is kiérdemli a figyelmet. A fejlesztést Európa egyik meghatározó ingatlanvállalata, a HB Reavis irányította, a kivitelezést a bécsi székhelyű PlanRadar Magyarországon is elérhető szoftvere támogatta.

2023. szeptember 27. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59