Új nagyformátumú Epson nyomtatók

forrás Prim Online, 2007. augusztus 13. 14:43

Az Epson három új, négy színkomponensű, nagyformátumú, UltraChrome tintatechnológiát alkalmazó nyomtatót jelentett be: a 17 hüvelykes (A2) Stylus Pro 4450-et, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7450-et és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9450-et. Ezek a megbízható, nagy teljesítményű nyomtatók kiváló és állandó minőségű nyomatokat állítanak elő.

Gyorsabb nyomtatással és vágással segítik a nagy termelékenységet igénylő munkafolyamatokat, így ideálisak a Point of Sale (POS), a számítógépes tervezési (Computer Aided Design, CAD), valamint a térinformatikai (Geographic Information System, GIS) alkalmazásokra, ezenkívül kiválóan megfelelnek nagyvállalati környezetben is.

A POS-reklámtáblák, poszterek, kiállítási- és egyéb grafikák nyomtatását a nagyformátumú újdonságok gyors nyomtatással, élénk színekkel, pontos leképezéssel és egyszerű kezelhetőséggel segítik. Az Epson Micro Piezo nyomtatófejnek köszönhetően a nyomatok egységes minőséget hoznak az egész termékcsaládban, így a készülékek ideálisak távolról irányított nyomtatáshoz is. A CAD- és GIS-alkalmazásoknál a nyomtatók nagy sebessége, megbízhatósága, állandó színei és széles színtartománya jelenti a legfőbb vonzerőt, míg a pontos vonalak és éles karakterek a tervezők, építészek és mérnökök számára teszik őket ideális választássá. Az intuitív vezérlőpanel és a felhasználóbarát kezelőfelület lehetővé teszi a nyomtatók könnyű használatát – vagyis a tervező szakemberek a munkájukra koncentrálhatnak.

A nyomtatók felügyelet nélkül is gond nélkül megbirkóznak nagy volumenű nyomtatási feladatokkal a nagykapacitású, négyszínű UltraChrome tintapatronoknak köszönhetően. Az Epson Intellidge kazettarendszer figyeli és jelzi a tinták szintjét, így a felhasználók pontosan tudják, mennyi tinta maradt, mielőtt újabb nyomtatási feladatot indítanának. A Stylus Pro 9450 és Stylus Pro 7450 két, a Stylus Pro 4450 pedig egy nagykapacitású CMYK tintapatron-készlettel üzemel.

Az Epson UltraChrome tintája élenjáró színminőséget eredményez, élénk, mégis állandó színekkel és finom átmenetekkel. Az Epson Micro Piezo™ technológiája rendkívül pontosan vezérli a nyomathordozóra kerülő tinta mennyiségét – az eredmény pedig az aprólékosságig részletes képek. Minden színhez kétszer annyi fúvóka tartozik, mint korábban, így megnövekedett a nyomtatási sebesség és a nyomtatási kapacitás. Az Epson Variable-sized Droplet (változtatható  cseppméret) technológiája a kép tartalmától függően automatikusan állítja be a tintacsepp méretét, ami növeli a nyomtató termelékenységét.

A nyomtatókhoz az Epson matt nyomathordozóinak széles választéka használható, így például tekercsek és vágott papírok egyaránt, de a nyomtatott kép minősége normál papír használata esetén sem romlik, mivel a tinta azon sem üt át.

Marco van Niekerk, az Epson Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős vezető termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az Epson nagyformátumú nyomtatóinak új családja úgy készült, hogy a professzionális nyomtatást rugalmassággal, stabil és jó minőséggel, valamint kiváló termelékenységgel szolgálja ki. Az Epson élenjáró Micro Piezo technológiájával és a méltán híres UltraChrome tintákkal ezek a készülékek biztosítják mindazt, amire egy POS-, CAD- vagy GIS-szakembernek az élénk, színes nyomatok gyors és egyszerű előállításához szüksége lehet.”

Az Epson Stylus Pro 4450, 7450 és 9450 legfontosabb jellemzőinek összefoglalása:

ˇ    Professzionális nyomathordozó-kezelés: tekercsek és ívek
ˇ    UltraChrome CMYK tinta, különálló, nagykapacitású tintakazetták az üzemeltetési  költségek csökkentéséhez
ˇ    Beépített, automatikus papírvágó rendszer
ˇ    Speciális fotófekete tinta nyomdai film nyomtatásához
ˇ    Epson MicroPiezo nyomtatófej-technológia

A Stylus Pro 9450 további jellemzői
ˇ    Nyomtatás tekercsekre és ívekre 44 hüvelyk szélességig
ˇ    Gyors nyomtatás, max. 34,3 m˛/óra (max. 1440x720dpi felbontás mellett)
ˇ    8 patronfoglalat a 4 színhez
ˇ    Túlnyomásos tintapatron-technológia
ˇ    A Stylus Pro 9450 ajánlott nettó végfelhasználói ára 1,490,000 Ft

A Stylus Pro 7450 további jellemzői
ˇ    Nyomtatás tekercsekre és ívekre 24 hüvelyk szélességig
ˇ    Gyors nyomtatás, max. 23,3 m˛/óra (max. 1440x720dpi felbontás mellett)
ˇ    8 patronfoglalat a 4 színhez
ˇ    Túlnyomásos tintapatron-technológia
ˇ    A Stylus Pro 7450 ajánlott nettó végfelhasználói ára 790,000 Ft

A Stylus Pro 4450 további jellemzői
ˇ    Nyomtatás tekercsekre és ívekre 17 hüvelyk szélességig
ˇ    Normál kazettás adagolás A4/Letter mérettől 17 hüvelyk szélességig (A2)
ˇ    Gyors nyomtatás, max. 24,3 m˛/óra (max. 1440x720dpi felbontás mellett)
ˇ    Nagykapacitású CMYK-színű tintakazetták
ˇ    A Stylus Pro 4450 ajánlott nettó végfelhasználói ára 490,000 Ft

Mindhárom nyomtató 2007 szeptemberétől kapható.

Kulcsszavak: Epson printer

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális: a munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

2023. május 16. 19:58

Új készülékekkel jelentkezik az Evnia

A gaming ipar soha nem látott magasságokban jár, és tagjai korosztályra való tekintet nélkül, minden országban élvezik a legújabb technológiai fejlesztések által lehetővé tett magával ragadó izgalmakat. 

2023. május 11. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39