Internet: pornó, bombák, szekták, vírusok

forrás Prim Online, 2007. augusztus 14. 14:32

Elnyűtt közhely, hogy az interneten tárolt tartalmak, valamint a túlzott liberalizmus veszélyes lehet – mégis, a világ egyik vezető biztonságtechnikai cége, a Panda Security most ismét megkongatta a vészharangot.

– Magánemberként nagy rajongója vagyok az internetnek – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi ügyvezető igazgatója. – Apaként viszont időnként elgondolkodom, vajon tényleg jó ötlet-e a gyerekeimet ilyen közel engedni a „tűzvonalhoz”.
A Panda Security legújabb adatai szerint az elmúlt nyáron hihetetlen iramban többszöröződött meg a digitális támadások száma világszerte, a legegyszerűbb spamektől kezdve egészen a bonyolult, több hullámban végrehajtott támadásokig.

– Gondoljunk csak bele: manapság a gyermekeink már eléggé értenek a számítógépekhez ahhoz, hogy szünidőben hosszasan elidőzzenek mellette, ez pedig adott esetben óriási veszélyforrás lehet. Még ha leszámítjuk is a nyilvánvaló erkölcsi veszélyeket, mint a pornóoldalakat, a különféle káros ideológiai és technológiai tartalmakat, a modern, fejlett támadási formák akkor is ott leselkednek.

A Panda felmérései szerint az olyan vírusok, mint a Harry Potter előzetesével kecsegtető Hairy.A elsősorban a gyermekekre jelentenek veszélyt. A Panda Internet Security programcsomag ezért tartalmaz többek között olyan tartalomszűrő szolgáltatást, amellyel a szülők a digitális kártevőkön túl a „megkérdőjelezhető tartalmak” megtekintését is szabályozni – adott esetben letiltani – tudják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09