Professzionális Epson nyomtatók újfajta tintarendszerrel

forrás Prim Online, 2007. augusztus 16. 14:00

Az Epson Stylus Pro 4880, 7880 és 9880 nyomtatók az Epson újfajta pigmentalapú tintatechnológiáját, a vivid magenta színnel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszert, valamint továbbfejlesztett képfeldolgozási funkciókat kínálnak. A szélesebb színtartomány és a finom színátmenetek révén ideális eszközök a fotós, művészeti, nyomdai próbanyomat-készítési és grafikai piacok számára.

Az Epson három új nagyformátumú, nyolc színkomponensű professzionális nyomtatót mutatott be: a 17 hüvelykes (A2) Epson Stylus Pro 4880-at, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7880-at és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9880-at. Mindhárom készülékben a pigmenttinták legújabb generációja, az új vivid magenta színnel kiegészített Epson UltraChrome K3 tintarendszer található, amely 8 színkomponensével szélesebb színtartományt és páratlan képminőséget nyújt.

Az Epson új, nagyformátumú nyomtatócsaládjával a művészeti, fotós és nyomdai próbanyomat-készítési  piacokon elvárt csúcsminőségű nyomatok készíthetők. A beépített Ethernet csatlakozásnak köszönhetően a feldolgozási sebesség jelentősen nőtt. A továbbfejlesztett nyomtatófej, karöltve az Epson Super Halftone technológiájával borotvaéles képeket és pontos színreprodukciót eredményezve javít a nyomat minőségén.

Az Epson nagyformátumú nyomtatócsaládja számos fényes, matt, művészeti, karton vagy általános célú Epson papírral kompatibilis. A nyomtató 1,5 mm vastagságig kezeli a különböző nyomathordozókat. Az Epson Stylus Pro 7880 és Stylus Pro 9880 tekercspapír adagolóval rendelkezik, emellett kezeli a vágott papírokat. Az Epson Stylus Pro 4880 egy kazettás lapadagolót használ az A4 (vagy Letter) és A2 közötti méretű ívekre való gyors nyomtatáshoz. A továbbfejlesztett vágási folyamat gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a nyomtatást.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemreméltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekből áll. A két új magenta nagy optikai sűrűségű pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges őket cserélgetni - a készülék a felhasznált nyomathordozótól függően automatikusan választja ki a megfelelő fekete tintát.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlettel színeltolódások nélkül érhető el kiváló szürkeegyensúly és pontos színkezelés. Az UltraChrome K3 tintákra korábban jellemző kiemelkedő tulajdonságokat megőrizte: a semleges és sötét színek pontosságát, a kiváló rövid távú színstabilitást és a finom tónusátmeneteket. Az új tintakészlettel gyakorlatilag megszűnt a metaméria jelensége. Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminőséget biztosít: minden azonos forrásból - azaz ugyanabból a fájlból - származó kép pontosan megegyezik az előzővel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

A nyomtatók már az Super Halftone technológiával, az Epson új képfeldolgozó eljárásával rendelkeznek, amely az alacsony felbontású képek minőségét is javítja. Az új rácsképzési algoritmus csökkenti a szemcsésséget mind alacsony, mind magas felbontásoknál, a végeredmény pedig finoman árnyalt képek pontosabb színábrázolással.

Az Epson útjára indítja a MyEpsonprinter.eu nevű portált is, amelyen az Epson Stylus Pro nyomtató tulajdonosok naprakész műszaki információkat találhatnak, továbbá figyelemmel kísérhetik az egyes nyomtatók teljesítményét. A honlapon a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatot, különböző hardver-információkat és naplóadatot, továbbá olyan fő teljesítmény-mutatókat, mint a fenntartási- és nyomatköltség. A MyEpsonprinter.eu-t a szervizszakemberek távolról is elérhetik, hogy gyorsan azonosíthassák a problémák jellegét és okát – az eredmény időmegtakarítás és a felesleges kiszállási díjak megspórolása.

Az Epson Stylus Pro sorozat legfontosabb jellemzői:

-    Állandó minőségű nyomatok az Epson MicroPiezo TFP nyomtatófej-technológia révén
-    Nagy felbontású, vivid magentával színnel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlet
-    Kiemelkedő képfeldolgozás az Epson Super Halftone technológiájával
-    2880 x 1440 dpi maximális felbontás
-    Különálló, nagykapacitású tintapatronok – 110 vagy 220 ml űrtartalommal
-    Külön fotó- és mattfekete tinta
-    Professzionális papírkezelés: tekercsek és ívek, 44, 24 vagy 17 hüvelyk szélességig
-    BorderFree (szegély nélküli) tekercsnyomtatás 8-44 hüvelyk szélességig
-    Nyomtatás akár 1,5 mm vastag kartonra is
-    Beépített automatikus papírvágó rendszer
-    Nagyteljesítményű nyomtatómű
-    Gyárilag beépített USB 2.0 és 10/100 Ethernet-port
-    Felhasználóbarát, háttérvilágított LCD vezérlőpanel
-    Kompatibilitás a MyEpson Printer hálózattal
-    Túlnyomásos tintapatron-technológia a Stylus Pro 7880 és Stylus Pro 9880 esetében
-    Kazettás vágottpapír-adagoló mechanizmus a Stylus Pro 4880-ban
-    Opcionális feltekercselő egység a Stylus Pro 9880-hoz
-    A Stylus Pro 9880 (A0+) ajánlott nettó végfelhasználói ára 1,675,000 Ft
-    A Stylus Pro 7880 (A1) ajánlott nettó végfelhasználói ára 895,000 Ft
-    A Stylus Pro 4880 (A2) ajánlott nettó végfelhasználói ára 525,000 Ft
-    Mindhárom nyomtató 2007 szeptemberétől kapható

Kulcsszavak: Epson printer

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális: a munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

2023. május 16. 19:58

Új készülékekkel jelentkezik az Evnia

A gaming ipar soha nem látott magasságokban jár, és tagjai korosztályra való tekintet nélkül, minden országban élvezik a legújabb technológiai fejlesztések által lehetővé tett magával ragadó izgalmakat. 

2023. május 11. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39