Wishdom, a kívánságok honlapja

forrás Prim Online, 2007. augusztus 17. 12:40

Három hét alatt több mint ezer kívánságot regisztráltak az első kívánság-honlapon, a Wishdom-on. Néhányat közülük már teljesítettek is.

Három hete indult és máris nagy siker az első kívánság-honlap, a wishdom.com, amely a társkeresők és az on-line aukciós házak mintájára a vágyakozóknak és a kívánságok teljesítőjének kínál lehetőséget arra, hogy egymásra találjanak. A honlap osztrák-német koprodukcióban készült és még karácsony előtt elindítják az amerikaiaknak szánt változatát.

A honlapon egyaránt regisztrálniuk kell a kívánóknak (wisher) és a kívánságok teljesítésére vállalkozóknak (giver), akik lehetnek cégek is. Napi egy kívánságot ingyen lehet elhelyezni, ha azonban egy giver ajánlatára jelentkezik valaki, azért már fizetni kell – maximum 2,59 eurót. A wishscoutok - miután ellenőrizték a kívánság hitelességét és megalapozottságát – továbbítják a jelentkező adatait a giver-nek, aki különféle feltételeket szabhat a vágyakozókkal szemben.

Nem kell csüggednie annak sem, akinek egy hónapon belül sem akad senki, aki teljesítené a kívánságát – az on-line közösség havonta szavaz arról, hogy kinek a kívánságát teljesítse a honlap mögött álló cég, a Wishdom AG. A szociális vagy kulturális töltetű különleges kívánságokat pedig a wishdom international foundation nevet viselő alapítványon keresztül váltják valóra.

A wishdom megalapítóinak célja, hogy egy adókból és kapókból álló on-line közösség jöjjön létre, ahol a cégek különleges, a kereskedelmi forgalomban nem kapható termékeiket és szolgáltatásaikat is felkínálhatják és népszerűsíthetik.

A kívánság-projektet 2005-ben hívták életre, és eddig 4-6 millió eurót költöttek a fejlesztésre. A tervek szerint két év múlva nullszaldós lesz a kívánság-biznisz, az amerikaiaknak szánt verziót pedig még karácsony előtt elindítják. A wishdom AG mögött osztrák, német és svájci magánbefektetők állnak, köztük a bécsi kommunikációs szakember, Christoph Klingler, aki a Creativclub Austria elnökségének is tagja.

Kulcsszavak: website onlineszolg

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NMHH Médiatanács: közel 75 millió forintból készíthet műsorokat huszonöt helyi és körzeti rádió

Tizenhét kereskedelmi, öt közösségi és három kisközösségi szolgáltató kap támogatást rádióműsorainak készítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén meghozott döntése szerint. A grémium véglegesítette egy soproni és egy nagykanizsai rádiós frekvencia pályázati felhívásait.

2020. február 19. 18:59

A Panasonic bejelentette az új, 2020-as OLED és 4K LCD televíziókat

A Pinewood Studiosban tartott eseményen a Panasonic három új OLED és három új, középkategóriás 4K LCD televíziós terméksorozatot mutatott be a 2020-as kínálatból.

2020. február 19. 17:31

Az infokommunikációs szakemberek a mesterséges intelligenciában bíznak

Az 5G-forradalommal együtt járó technológiai bumm új kihívásokat is tartogat a telekommunikációs iparág számára. A szolgáltatókis tisztában vannak vele, hogy a lehető leggyorsabban lépniük kell a mesterséges intelligencia (MI) és az autmatizáció terén, hogy költséghatékony megoldásokat találjanak a folyamatosan növekvő felhasználói elvárásokra. Az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél nagyobb adatmennyiséget csak mesterséges intelligenciával lehet majd hatékonyan kezelni. Azt már most látjuk, hogy az  5G-nek köszönhetően az olyan technológiák, mint a dolgok internete (IoT) és az Ipar 4.0 fokozatosan mindennapivá válnak.

2020. február 19. 16:13

A Magyar Telekom 2019. negyedik negyedéves és egész évre vonatkozó eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2019. negyedik negyedévre és egész évre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2020. február 19. 14:50

MI-alapú energetikai szolgáltatással lép piacra az eNET

Az eNET Adatbányászati és inkubációs üzletágának Electrigence nevű innovatív adatautomatizálási szolgáltatása új perspektívát kínál az európai villamosenergia-piac szereplőinek.

2020. február 19. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás