Három trófeát nyert az LG a 2007-es EISA díjátadón

forrás Prim Online, 2007. augusztus 19. 09:14

Az LG Electronics 3 trófeát vihet haza a tekintélyes EISA (European Imaging and Sound Association) díjátadóról 2007-ben. Az LG az alábbi kategóriákban lett elismerve: ’Európa HD lejátszója 2007-2008’, ’Európa Hi-fi rendszere 2007-2008’, valamint ’Európa Személyi Médialejátszója 2007-2008’. A hivatalos ceremóniára a berlini IFA-n kerül sor 2007. szeptember elsején.

Az EISA, amely a legnagyobb szakmai újságírókból álló multimédiás szervezet Európában az LG-t már korábban is díjazta multimédiás készülékeiért, amelyek messze túlmutatnak a cégek közötti technológiai és formatervezési versenyen. 2006-ban az LG 3 díjat nyert az alábbi termékekkel: 42 inches plazma TV, lapos falra akasztható kivetítő és az RH200MHS merevlemezes DVD felvevő.

Az idén díjazott termékek a következők:

LG Super Multi Blue lejátszó (BH100): ’Európa HD lejátszója 2007-2008’

Az LG Super Multi Blue lejátszója a világ első olyan készüléke, amely támogatja a Blu-ray és a HD DVD lemezformátumot is. A vásárlók így egyetlen készülékkel lejátszhatnak mindent, és nem kell többé azon aggódniuk, hogy végül melyik formátum lesz a cégek között zajló háború győztese. Az új lejátszó ideális kiegészítője az LG Full HD 1080p Plazma TV és LCD HDTV palettájának, mert a legjobb minőségű videofelvételek, csak a jelenleg elérhető legnagyobb felbontású TV-ken mutatnak jól igazán. Az LG BH100 képes a hagyományos DVD lemezek minőségét feljavítani 1080i felbontásúra, így a felhasználónak nem kell attól tartania, hogy filmes gyűjteménye elavulttá válik.

LG Mikro hifi rendszer (FA/FB 162): ’Európa kompakt hifi rendszere 2007-2008’


Az LG stílusos mikro kompakt hifi rendszerét (FA/FB 162) az eleganciát középpontba állítva álmodták meg alkotói. A készülék fényesen csillogó lakkfekete külseje és vörösen izzó érintésvezérelt kezelőfelülete a cég 10 milliós számban elkelt Chocolate telefonjának képét varázsolja a vásárló elé. Az FA 162 multi-formátumú CD, míg az FB 162 multi-formátumú DVD kezelésre képes és mindkét készülék  precíz FM/AM RDS tunerrel is rendelkezik. A mikro Hi-Fi-ben alkalmazott, LG által kifejlesztett XTS (eXcellent True Sound) hangrendszer a teljes frekvencia tartományt kontrollálja, stabilizálja, és a legkiválóbb teljesítményt hozza ki a hangszórók és az erősítő harmonikus együttműködéséből, ezáltal minden frekvencia szinten egyenletesebb és kiegyensúlyozottabb hangot produkálva. A 160 wattos mikro hangrendszerben megtalálható az LG XDSS Plus (extreme dynamic sound system) technológiája is, amely a frekvenciaszint erősítésével dinamikus és eleven hangzást biztosít. A nagysebességű USB 2.0-ás csatlakozón keresztül bármilyen a rendszerhez csatlakoztatott adathordozóról lejátszhatjuk MP3, WMA zenéinket, vagy megtekinthetjük JPEG fájljainkat.

LG érintésvezérelt MP3 lejátszó (FM 37): ’Európa Személyi Médialejátszója 2007-2008’


Az LG ’Touch Me’ szlogennel bevezetett első érintésvezérelt MP3 lejátszója (FM 37) megkíméli a vásárlót a gombok kényelmetlen használatától, hiszen a briliáns 2.4 inches TFT LCD-n könnyedén navigálhat mindenki mindössze néhány finom érintéssel. Az alumíniumborítású készülék 51.5 mm széles, 90 mm hosszú és 9.9 mm vékony, így az LG FM 37-ben egy igazán kecses és minimalista megjelenésű ékszert tisztelhetünk. A csúcstechnológiás készülék MPEG4 videók lejátszására is alkalmas és kiválóan elboldogul az olyan populáris hangformátumokkal is, mint az MP3, WMA, OGG és ASF. A médialejátszó típustól függően 2, illetve 4 GB flash memóriával rendelkezik, valamint 3 órányi videó és 20 órányi zene lejátszására képes egyetlen feltöltéssel. A digitális lejátszóban találunk még FM rádiót, hangrögzítőt és ultragyors sebességű adatátvitelt biztosító USB 2.0 csatlakozót is.

 

sajtóközlemény

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46