GTS Datanet: 14%-os árbevétel-növekedés

forrás Prim Online, 2007. augusztus 22. 14:42

A GTS-Datanet a mai napon nyilvánosságra hozta 2007. első féléves pénzügyi eredményeit. A cég árbevétele a kérdéses időszakban meghaladta a 7 milliárd forintot (27,5 millió eurót), amely 14 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az EBITDA közel változatlan, 1,1 milliárd forint (4,3 millió euró) volt.

A GTS-Datanet hagyományosan fő profiljának számító üzleti adatszolgáltatásból származó bevételek kiugró mértékben, 21,5 százalékkal emelkedtek, és a hangszolgáltatásból származó bevételek is a piaci átlagot jelentősen meghaladó mértékben, 11 százalékkal nőttek. Az internetszolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal magasabbak 2006 első félévéhez képest.

GTS cégcsoport regionális pénzügyi eredményei

A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central Europe szintén kedvező pénzügyi eredményekről számolt be 2007. első félévében. A Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában működő GTS cégcsoport konszolidált bevétele meghaladta a 192 millió eurót, amely megegyezik az előző év azonos időszakának eredményével. Az EBITDA 20 százalékos növekedéssel elérte a 34,5 millió eurót.

Az EBITDA jelentős mértékű növekedése nagyrészt a cseh leányvállalat, a GTS Novera eredményeinek köszönhető. A GTS Novera Csehország második legnagyobb távközlési vállalata, amely az elmúlt években több alternatív szolgáltatót is felvásárolt az országban. A sikeres integrációt követően a szinergiák kihasználásával a GTS Novera 36 százalékkal 16,3 millió euróra növelte EBITDA eredményét az idei év első felében, amíg árbevétele enyhe csökkenéssel 101,6 millió euró volt.

A GTS csoport szlovákiai leányvállalata, a GTS Nextra is megerősítette piaci pozícióját, és kiváló eredménnyel zárta a félévet: árbevétele 22 százalékos növekedéssel elérte a 11,8 millió eurót, az EBITDA pedig meghaladta a 3 millió eurót, ami 37 százalékkal magasabb volt az előző év azonos időszakánál. A lengyel GTS Energis közel 50 millió euróval járult hozzá a cégcsoport bevételeihez, az EBITDA pedig 13 százalékkal magasabb, 10,8 millió lett az egy évvel korábbinál. A romániai GTS Telecom 16 százalékos árbevétel növekedésről számolt be, amely így elérte a 7,3 millió eurót, az EBITDA pedig 8 százalékkal növekedve 1,6 millió euró lett.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

2022. január 23. 16:35

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

A világon elsőként mutatták be az okostelefonba integrált SIM (iSIM) technológiáját

A telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún.  iSIM (az ieUICC*  GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

2022. január 21. 19:37

Sikeres közép-európai cipőkereskedő használja az Oracle Cloudot

A lengyel alapítású eobuwie.pl Közép- és Kelet-Európa egyik vezető cipő-, táska- és kiegészítő kereskedője, Magyarországon ecipo.hu márkanéven ismert. Ahogy a vállalat új piacokra terjeszkedik, úgy válik egyre összetettebbé árukészlete és választéka. A tervezési folyamatok racionalizálása és automatizálása, valamint a változó vásárlói igények kielégítése érdekében az eobuwie.pl nemrégiben az Oracle Retail felhő-alapú kereskedelmi megoldását választotta. Mostantól a vállalat különböző termékkategóriákért felelős részlegei egy integráltabb és intelligensebb tervezési folyamat végrehajtására lesznek képesek minden termékcsalád és a növekvő választék tekintetében a márkaportfólióban.

2022. január 21. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58