Oracle Database 11g - elsőként Linuxon

forrás Prim Online, 2007. augusztus 23. 14:15

Az Oracle Database 11g már kapható a nemzetközi kereskedelmi forgalomban, elsőként Linux platformon. A 11g magyarországi bejelentésére 2007. szeptember 13-án kerül sor, ahol a cég hazai szakemberei ismertetik az adatbáziskezelő újdonságait. A nyitóelőadást a nemzetközi szakmai porondon "Dr. DBA" néven ismert Ken Jacobs, az Oracle termékfejlesztési alelnöke tartja, aki több mint 25 éve különféle vezető pozíciókban felügyeli az Oracle adatbázisok fejlesztését.

A felhasználók egyre változatosabb adatkezelési igényeinek kiszolgálására az Oracle mostantól négy új kiegészítést kínál a 11g Enterprise Edition kiadáshoz:

  • Oracle Real Application Testing
  • Oracle Advanced Compression
  • Oracle Total Recall és
  • Oracle Active Data Guard


Sok szervezet tartja fontosnak az adatbázis-kezelők és operációs rendszerek rendszeres frissítését, és a hardver- és szoftverkörnyezet is gyakran változik. Az Oracle Real Application Testing ellenőrzött, költséghatékony módon segít az ilyen változások, módosítások tesztelésében az adott informatikai környezeten belül, csökkentve ezzel a ráfordítandó időt, kockázatot és költségeket.

Az Oracle Advanced Compression bármilyen típusú adat tömörítéséről gondoskodik kétszeres, háromszoros, sőt akár nagyobb tömörítési aránnyal. Emellett új particionálási funkciókat is biztosít, és lehetővé teszi a szervezet adatéletciklus-kezelési stratégiájának megfelelően differenciált adattárolás megvalósítását az adatbázis szintjén, az alkalmazások módosítása nélkül, ezzel csökkentve a szükséges tárolókapacitást.

Az Oracle Total Recall lehetővé teszi az adatbázis-adminisztrátorok számára a módosított adatok előzmény-archívumainak egyszerű karbantartását a törvényi megfelelés és az üzleti adatelemzés szempontjainak elősegítése érdekében. Biztonságos, hatékony, egyszerűen használható és alkalmazásfüggetlen megoldásokat nyújt a változó adatok hosszú távú eléréséhez.


Az Oracle Active Data Guard segítségével az éles adatbázisok teljesítménye növelhető az erőforrás-igényes műveletek, például a bonyolult lekérdezések és a biztonsági mentések áthelyezésével egy fizikailag is elkülönülő tartalék adatbázisra. Így a külön készenléti adatbázis kialakítása sokkal jobban megtérül, mert az a katasztrófahelyzetek kivédése mellett az éles üzemi környezet hatékonyabb működését is szolgálja.

Az említett kiegészítőkön túl az Oracle Database 11g új funkciók és fejlesztések széles választékát nyújtja a vállalati információgazdálkodás javítására. Az Oracle Database 11g gyorsabb fájltárolást, megerősített biztonságot, az Oracle XML DB teljesítményének jelentős javulását, továbbfejlesztett online analitikai és adattárházas funkciókat, valamint még sok más újdonságot mutat fel.

Az Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One verziója a világszerte kapható Linux x86 platformon. Az Oracle Database 11g Linux x86 platformra készült változatának ingyenes próbaverziója letölthető (a megfelelő feltételek és korlátozások figyelembevételével).

Az Oracle 11 g hazai bemutatójára már lehet jelentkezni az Oracle weboldalán.

Kulcsszavak: Oracle adatbázis Linux

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagygép, nagy védelem

Számos nagyobb szervezetnél használnak mainframe gépeket és egyéb, nagy teljesítményű központi számítógépeket, amelyekkel fontos alkalmazásokat és érzékeny adatokat kezelnek. Ezért fontos, hogy az ilyen rendszerek biztonsága ugyanúgy naprakész legyen, mint az összes többi vállalati gépé. 

2018. augusztus 15. 08:55

SamSam: hatmillió dolláros zsarolóvírus

A SamSam egy alapos titkosító eszköz, ami a munkához kapcsolódó fájlokat, valamint azokat a Windows programokat teszi használhatatlanná, amelyekről nem készül rutinszerű biztonsági mentés.

2018. augusztus 14. 10:02

Top 10 kiberveszély, ami fenyegeti a vállalatod

Egyre több a közintézményeket, vállalatokat érintő kiberfenyegetés, amely veszélybe sodorja működésüket és sikerességüket. Solymos Ákos, a QUADRON Kibervédelmi Kft. szakértője összeszedte a 10 leggyakoribb kiberveszélyt, amellyel a cégeknek, intézményeknek nap mint nap szembe kell nézniük, valamint gyakorlati tanácsokat is ad azok elkerülésére. 

2018. augusztus 13. 11:07

Havonta 23.000 Androidos készülék tűnik el világszerte

Nyakunkon a nyaraló szezon, ami azt jelenti, hogy világszerte több millió ember készül külföldi utazásra. Nyaraláskor sokan készítenek fotókat, videókat, hogy megőrizzék a szép emlékeket. 

2018. augusztus 12. 09:45

Bemutatkoznak a mobilszörnyek – II. rész

Legutóbb sorra vettük az olyan viszonylag kevésbé ártalmas mobil kártékony programokat, mint például a klikk-vadász reklámprogramokat, most viszont azokat listázzuk, amelyek komoly károkat okozhatnak mind a készülékünkben, mind a pénztárcánkban.

2018. augusztus 10. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2018. második negyedéves eredményei

2018. augusztus 9. 14:43

Területi értékesítési igazgatót igazolt a Kaspersky Lab

2018. július 25. 15:17

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17
cloudappsportal.com