Oracle Database 11g - elsőként Linuxon

forrás Prim Online, 2007. augusztus 23. 14:15

Az Oracle Database 11g már kapható a nemzetközi kereskedelmi forgalomban, elsőként Linux platformon. A 11g magyarországi bejelentésére 2007. szeptember 13-án kerül sor, ahol a cég hazai szakemberei ismertetik az adatbáziskezelő újdonságait. A nyitóelőadást a nemzetközi szakmai porondon "Dr. DBA" néven ismert Ken Jacobs, az Oracle termékfejlesztési alelnöke tartja, aki több mint 25 éve különféle vezető pozíciókban felügyeli az Oracle adatbázisok fejlesztését.

A felhasználók egyre változatosabb adatkezelési igényeinek kiszolgálására az Oracle mostantól négy új kiegészítést kínál a 11g Enterprise Edition kiadáshoz:

  • Oracle Real Application Testing
  • Oracle Advanced Compression
  • Oracle Total Recall és
  • Oracle Active Data Guard


Sok szervezet tartja fontosnak az adatbázis-kezelők és operációs rendszerek rendszeres frissítését, és a hardver- és szoftverkörnyezet is gyakran változik. Az Oracle Real Application Testing ellenőrzött, költséghatékony módon segít az ilyen változások, módosítások tesztelésében az adott informatikai környezeten belül, csökkentve ezzel a ráfordítandó időt, kockázatot és költségeket.

Az Oracle Advanced Compression bármilyen típusú adat tömörítéséről gondoskodik kétszeres, háromszoros, sőt akár nagyobb tömörítési aránnyal. Emellett új particionálási funkciókat is biztosít, és lehetővé teszi a szervezet adatéletciklus-kezelési stratégiájának megfelelően differenciált adattárolás megvalósítását az adatbázis szintjén, az alkalmazások módosítása nélkül, ezzel csökkentve a szükséges tárolókapacitást.

Az Oracle Total Recall lehetővé teszi az adatbázis-adminisztrátorok számára a módosított adatok előzmény-archívumainak egyszerű karbantartását a törvényi megfelelés és az üzleti adatelemzés szempontjainak elősegítése érdekében. Biztonságos, hatékony, egyszerűen használható és alkalmazásfüggetlen megoldásokat nyújt a változó adatok hosszú távú eléréséhez.


Az Oracle Active Data Guard segítségével az éles adatbázisok teljesítménye növelhető az erőforrás-igényes műveletek, például a bonyolult lekérdezések és a biztonsági mentések áthelyezésével egy fizikailag is elkülönülő tartalék adatbázisra. Így a külön készenléti adatbázis kialakítása sokkal jobban megtérül, mert az a katasztrófahelyzetek kivédése mellett az éles üzemi környezet hatékonyabb működését is szolgálja.

Az említett kiegészítőkön túl az Oracle Database 11g új funkciók és fejlesztések széles választékát nyújtja a vállalati információgazdálkodás javítására. Az Oracle Database 11g gyorsabb fájltárolást, megerősített biztonságot, az Oracle XML DB teljesítményének jelentős javulását, továbbfejlesztett online analitikai és adattárházas funkciókat, valamint még sok más újdonságot mutat fel.

Az Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One verziója a világszerte kapható Linux x86 platformon. Az Oracle Database 11g Linux x86 platformra készült változatának ingyenes próbaverziója letölthető (a megfelelő feltételek és korlátozások figyelembevételével).

Az Oracle 11 g hazai bemutatójára már lehet jelentkezni az Oracle weboldalán.

Kulcsszavak: Oracle adatbázis Linux

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságban az ipari vezérlőrendszerek és kritikus infrastruktúrák

A Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat bemutatta új 1570R ipari kivitelű biztonsági gateway termékét, mely védelmet nyújt a kritikus infrastruktúrák hálózatai, az ipari vezérlő- (Industrial Control Systems – ICS) és SCADA rendszerek számára a legkülönbözőbb típusú ötödik generációs cyber-fenyegetésekkel szemben. A 1570R kiemelkedő teljesítményt, fenyegetések elleni védelmet adó biztonsági technológiát, egyszerű telepítést és ellenőrzést, valamint megbízhatóságot jelent az olyan, különösen nagy fizikai igénybevételt kívánó ipari környezetekben, mint az erőművek, az automatizált gyárak és a tengerészeti flották. 

2020. július 5. 16:21

A kisvállalkozásoknak is egyre biztonságosabb a felhő

A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette a Nebula Felhő Hálózati Megoldás legújabb frissítését. A tajvani központú vállalat ezzel az iparágban elsőként DPPSK funkciót kínál a biztonságosabb vezeték nélküli hálózatokhoz a KKV-k számára, akik így felhőből vezérelhető hálózati szolgáltatásokat is képesek nyújtani a Nebulán keresztül.

2020. július 4. 16:14

Rekordszámú androidos kártevő

A G DATA szakértői több mint 4,18 millió új kártékony kódot regisztráltak tavaly a Google operációs rendszerén, vagyis naponta 11 500 új androidos kártevő jelent meg. Legtöbb közöttük adware, mely a hirdetések megjelenítése mellett személyes adatokat lop el, de egyre gyakoribb a kémkedő stalkerware is.

2020. július 3. 11:23

Egyedülállóan gyors, kézi 3D szkenner

Az Artec Leo az első mesterséges intelligencia alapú, kézi 3D szkenner, amely teljesen automatikus és vezeték nélküli, fedélzeti adatfeldolgozással dolgozik. A kézi 3D szkennereiről híres Artec 3D ezzel olyan egyedülálló, ipari pontosságú és páratlanul gyors eszközt fejlesztett, amelynek kezelése egyszerű, mint egy videókameráé – szkennelés közben a 3D modell valós időben épül fel a Leo beépített képernyőjén. 

2020. július 2. 18:40

Az új Philips monitorok új szintre emelik a konzoljátékot

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

2020. július 2. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás