Oracle Database 11g - elsőként Linuxon

forrás Prim Online, 2007. augusztus 23. 14:15

Az Oracle Database 11g már kapható a nemzetközi kereskedelmi forgalomban, elsőként Linux platformon. A 11g magyarországi bejelentésére 2007. szeptember 13-án kerül sor, ahol a cég hazai szakemberei ismertetik az adatbáziskezelő újdonságait. A nyitóelőadást a nemzetközi szakmai porondon "Dr. DBA" néven ismert Ken Jacobs, az Oracle termékfejlesztési alelnöke tartja, aki több mint 25 éve különféle vezető pozíciókban felügyeli az Oracle adatbázisok fejlesztését.

A felhasználók egyre változatosabb adatkezelési igényeinek kiszolgálására az Oracle mostantól négy új kiegészítést kínál a 11g Enterprise Edition kiadáshoz:

  • Oracle Real Application Testing
  • Oracle Advanced Compression
  • Oracle Total Recall és
  • Oracle Active Data Guard


Sok szervezet tartja fontosnak az adatbázis-kezelők és operációs rendszerek rendszeres frissítését, és a hardver- és szoftverkörnyezet is gyakran változik. Az Oracle Real Application Testing ellenőrzött, költséghatékony módon segít az ilyen változások, módosítások tesztelésében az adott informatikai környezeten belül, csökkentve ezzel a ráfordítandó időt, kockázatot és költségeket.

Az Oracle Advanced Compression bármilyen típusú adat tömörítéséről gondoskodik kétszeres, háromszoros, sőt akár nagyobb tömörítési aránnyal. Emellett új particionálási funkciókat is biztosít, és lehetővé teszi a szervezet adatéletciklus-kezelési stratégiájának megfelelően differenciált adattárolás megvalósítását az adatbázis szintjén, az alkalmazások módosítása nélkül, ezzel csökkentve a szükséges tárolókapacitást.

Az Oracle Total Recall lehetővé teszi az adatbázis-adminisztrátorok számára a módosított adatok előzmény-archívumainak egyszerű karbantartását a törvényi megfelelés és az üzleti adatelemzés szempontjainak elősegítése érdekében. Biztonságos, hatékony, egyszerűen használható és alkalmazásfüggetlen megoldásokat nyújt a változó adatok hosszú távú eléréséhez.


Az Oracle Active Data Guard segítségével az éles adatbázisok teljesítménye növelhető az erőforrás-igényes műveletek, például a bonyolult lekérdezések és a biztonsági mentések áthelyezésével egy fizikailag is elkülönülő tartalék adatbázisra. Így a külön készenléti adatbázis kialakítása sokkal jobban megtérül, mert az a katasztrófahelyzetek kivédése mellett az éles üzemi környezet hatékonyabb működését is szolgálja.

Az említett kiegészítőkön túl az Oracle Database 11g új funkciók és fejlesztések széles választékát nyújtja a vállalati információgazdálkodás javítására. Az Oracle Database 11g gyorsabb fájltárolást, megerősített biztonságot, az Oracle XML DB teljesítményének jelentős javulását, továbbfejlesztett online analitikai és adattárházas funkciókat, valamint még sok más újdonságot mutat fel.

Az Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One verziója a világszerte kapható Linux x86 platformon. Az Oracle Database 11g Linux x86 platformra készült változatának ingyenes próbaverziója letölthető (a megfelelő feltételek és korlátozások figyelembevételével).

Az Oracle 11 g hazai bemutatójára már lehet jelentkezni az Oracle weboldalán.

Kulcsszavak: Oracle adatbázis Linux

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az ESET otthoni termékeinek új verziói

Az eddigiekhez hasonlóan az ESET idén is megjelentette otthoni termékei, az ESET NOD32 Antivirus, az ESET Internet Security és az ESET Smart Security Premium legfrissebb verzióit, amelyek többek között még hatékonyabb antivírus megoldásokat, továbbfejlesztett IoT-védelmet és további új funkciókat kínálnak a felhasználók számára. 

2018. november 19. 15:14

Az AOC bemutatja az új G2 Esports Signature Edition gaming monitort

A gaming monitor piac egyik globális vezetője, az AOC hivatalosan bejelenti első G2 Esports márkájú monitorát – a G2590PX/G2 modellt. 

2018. november 19. 11:01

Továbbfejlesztették az IronKey D300 pendrive-ok biztonsági funkcióit

A Kingston Digital új eszközfelügyeleti és biztonsági funkciókat vezet be titkosított IronKey D300 USB-meghajtójánál, amely nemrégiben a Cyber Defense 2018 Global Awards elismerést is elnyerte. Az IronKey D300 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkezik, és 256 bites AES hardveralapú titkosítást használ XTS módban. Az érzékeny adatokhoz kínált, fejlettebb funkcionalitású és még nagyobb biztonságot nyújtó új terméksorozat (D300S) a jövő héttől lesz elérhető.

2018. november 16. 12:25

Strapabíró Rugged notebookok a világ legkeményebb munkáihoz

A világ legkeményebb munkáihoz a legkeményebb képzésekre van szükség. A Dell ezen gondolat mentén fejlesztette ki és büszkén mutatja be a Rugged notebookok új generációját, a Dell Latitude 7424 Rugged Extreme, valamint a Dell Latitude 5424 és 5420 Rugged gépeket. 

2018. november 15. 11:02

Az Ön vállalata felkészült a karácsonyi rohamra?

Közeleg a karácsony, hamarosan óriási lesz a tolongás az áruházakban és bevásárlóközpontokban – és ezzel együtt a webshopokban is. A Micro Focus szakértői szerint a cégeknek már most érdemes ellenőrizniük, hogy online rendszereik képesek lesznek-e ellenállni a rohamnak mind a vásárlók, mind a kiberbűnözők oldaláról.

2018. november 14. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com