Cisco-Microsoft összefogás a hálózatok és a szoftverek jobb együttműködéséért

forrás Prim Online, 2007. augusztus 24. 16:47

2007. augusztus 20-án New Yorkban John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója és Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója nyilvános, élő beszélgetés keretében vázolták fel elképzeléseiket az információs technológia jövőjéről és a két cég együttműködéséről. Az összefogás célja a Microsoft szoftverek és a Cisco hálózatok jobb együttműködésének elősegítése, és ezáltal az egyre integráltabb és hatékonyan együttműködő megoldásokat igénylő felhasználók igényeinek kielégítése.

A kommunikáció és a quad play – azaz a hang, az adat és a videotartalom bárhol, bármely eszközön való  elérhetősége – az internetet mára az első számú információtovábbítási és szórakoztató médiummá tette, a szervezetek pedig egyre gyakrabban alkalmazzák az együttműködéses megoldásokat és a Web 2.0 technológiát, hogy növeljék versenyképességüket és innovációs erejüket.

A szoftverek és a hálózatok napjainkra elválaszthatatlanokká váltak mind az otthonokban, mind az üzleti környezetben. A felhasználók ennek megfelelően egyre inkább arra tartanak igényt, hogy az informatikai eszközeik összeilleszthetőségét és együttműködését ne csupán az garantálja, hogy egyetlen gyártótól vásárolnak, hanem szeretnék szabadon, több gyártótól összeválogatni a számukra legmegfelelőbb szoftvereket és eszközöket úgy, hogy közben megbizonyosodhatnak azok kompatibilitásáról.

Erre az igényre ad választ a Cisco és a Microsoft kezdeményezése, amelynek keretében a két vállalat nem csak a termékek összehangolására fektet hangsúlyt, hanem a felhasználók számára pontosan meghatározza az együttműködés területeit és irányait is, így könnyítve meg az optimális rendszerek összeállítását.

A két cég az eddigiekben mintegy 40 millió dollárt fordított az együttműködésre, amelyen 140 fős fejlesztő csapat dolgozik.

„A Cisco és a Microsoft együttműködése csaknem egy évtizedes múltra tekinthet vissza. Közös ügyfeleink joggal igénylik, hogy ezt az együttműködést még szorosabbá tegyük, hiszen a hálózatok és a szoftverek napjainkra az üzleti működés kulcsfontosságú részévé váltak” – mondta Chambers.

„A mobileszközök, a felgyorsult adatfeldolgozás, a megnövekedett adattárolási igények, a szélessáv elterjedése új lehetőségeket nyitnak az egészségügyben, az oktatásban, a szórakoztatóiparban és az üzleti életben egyaránt. Ügyfeleink pedig élni kívánnak a technológiai innováció adta lehetőségekkel, anélkül, hogy az IT rendszerek kompatibilitásával kelljen foglalkozniuk” – tette hozzá Ballmer. 

A Cisco és a Miscrosoft párbeszédet folytat az ügyfelekkel azoknak a területeknek a feltérképezésére, amelyeken a két cég közösen nyújthat hatékonyabb megoldásokat. Ezzel párhuzamosan olyan nyílt, ipari szabványok létrehozását kezdeményezik, amelyek széles körben előmozdíthatják  a termékek összeilleszthetőségét, és egyben segítik a tiszta versenyt.

A Cisco és Microsoft hét kulcsterületet (IT architektúra, biztonság, menedzsment, vezeték nélküli és mobil megoldások, egységes kommunikáció (Unified Communications), szórakoztató tartalmak, illetve kis- és középvállalatok), ezen belül tíz technológiai pontot jelölt meg, amelyen szorosra fűzik az együttműködést.

Az együttműködés mellett a két cég a jövőben továbbra is versenyezni fog számos területen, így a felvázolt összefogás célja elsősorban azoknak a felhasználóknak a segítése, amelyek a két vállalat termékeit szeretnék együttesen használni.

A beszélgetésről készült videó

Kulcsszavak: Cisco Microsoft hálózat

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59