Több Wii fogyott, mint Xbox 360 és PS3 együttesen

Genda Csongor Zoltán, 2007. augusztus 25. 21:04

A Nindendónak sikerült tovább növelnie előnyét a rivális konzolgyártókkal szemben, és múlt hónapban az USA-ban jóval több új generációs játékgépet értékesített, mint a Microsoft és a Sony együttesen.

Az NPD Group piackutató intézet legfrissebb statisztikai adatai szerint az Egyesült Államokban júliusban összesen 425 ezer Wii kelt el, ezzel szemben pedig csupán 170 ezer Xbox 360-as és 159 ezer PlayStation 3 talált gazdára. A Nintendo azonban a hordozható konzolok piacán is jól teljesített, múlt hónapban 405 ezer DS-t értékesített a vállalat, PSP-ből pedig épp hogy csak valamivel több mint feleannyi fogyott. Ezek után nem meglepő, hogy az új generációs konzolok összeladása tekintetében is a Nintendo a piacvezető, ugyanis ez idáig világszerte 10,57 millió darabot értékesített a japán vállalat, s így kielőzte a 10,51 milliós eladással büszkélkedhető, jóval régebb óta (2005 december) forgalomban lévő Microsoft-gépet, nem beszélve arról, hogy messze túlszárnyalta a Sony PS3-at, amely mellett mindössze 4,32 millió vásárló döntött.

Az NPD elemzői szerint az idei esztendőben óriási bevételeket könyvelhetnek el a konzolokat és kiegészítő tartozékokat gyártó cégek, és csupán az Egyesült Államokban 16-18 millió dollár forgalmat fog generálni a szektor.

Kulcsszavak: konzol Nintendo Xbox

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár új présüzemében

Megkezdődött a termelés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 23 ezer négyzetméteres új présüzemében, amely helyben készült alkatrészekkel látja el mind a Magyarországon készülő kompakt gépjárműveket, mind pedig a vállalat globális termelési hálózatának gyárait.

2022. november 25. 13:58

Elsősorban nem a környezetvédelem miatt veszünk e-autót

Nem a környezettudatosság, hanem az állami támogatások ösztönzik leginkább a villanyautózást – derült ki az Allianz Hungária elektromosautó-vásárlási szokásokkal kapcsolatos online, nem reprezentatív kutatásából.*

2022. november 25. 11:17

A nappali dísze lehet a festményszerű LG Posé televízió

Szövetborítás, kifinomult elegancia, páratlan képi világ és beépített mesterséges intelligencia – az LG különleges, Posé névre keresztelt televíziója nem véletlenül érdemelte ki a világ legrangosabb dizájndíjait. A tervezők elsődleges célja az volt, hogy a tévé megjelenése minél egyedibb legyen, és bármilyen szobában és térben dekorációs elemként is megállja a helyét. A forma és az anyaghasználat mellett a festőállványhoz hasonlító talp ad műalkotásra emlékeztető megjelenést a különleges tévének, ami így akár a szoba közepén is stílusosan elhelyezhető.

2022. november 24. 12:38

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

Az új Casio karórát a látványos X-dizájn és az Alcantara bőr teszi különlegessé

A Casio nemrég bemutatta legújabb, a Honda Racinggel közös együttműködésben készített karóráját, az EQB-2000HR-t. A japán óragyártó Edifice almárkához tartozó karórája a „Speed and Intelligence” (Sebesség és Intelligencia) elnevezésű márkakoncepciónak köszönhetően született meg. „A számlapján ugyanaz az autentikus árnyalat jelenik meg, mint ami a Honda versenyautók oldalán található jelvényeken is látható” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. november 19. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56