Pentax: két új kompakt fényképezőgép

Széles Csongor, 2007. augusztus 28. 12:06

A Pentax két új kompakt fényképezőgépet mutatott be. Az Optio Z10 egy 8,0 megapixeles, karcsú fényképezőgép 38-266 mm-nek megfeleltetett 7x optikai zoomot kapott. Az Optio S10 10 megapixeles képérzékelőt és 3x optikai zoomot (38-114 mm). Mindkép fényképezőgép szeptemberben kerül a boltokba 249,95 dolláros irányáron.

A Pentax Optio Z10 érdekessége, hogy zoomoláskor nem bújik elő az objektív a gépvázból, valamint arcfelismerő technológiával és digitális képstabilizátorral rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy kedvezőtlen fényviszonyok közepette ISO 3200-ra emeljük a fényképezőgép érzékenységét. A karcsú, stílusos kivitelezés mellett az objektívet egy elcsúsztatható ajtócska védi a por és a karcolódás ellen, amely ki/bekapcsolóként is funkcionál. A Z10 SD/SDHC memóriakártyára menti a felvételeket, ugyanakkor ha a szükség úgy hozza, a 52 MB beépített memóriát is igénybe vehetjük. A fényképezőgép hátfalát a 2,5 inch átmérőjű, 230 000 pixel felbontású, 170 fokos betekintési szöget biztosító LCD képernyő uralja, amely nagymértékben megkönnyíti a kísérletező kedvű fotós munkáját. A fényképezőgép lítium-ion akkumulátorról üzemel, amely kb. 210 felvétel elkészítésére elég.

A Pentax Optio S10 modellel 10 megapixeles felvételeket készíthetünk. A népszerű S széria tagjaként ez a fényképezőgép is megkapta a digitális SR technológiát és a gyors arcfelismerő AF/AE rendszert. Az Optio S10 immár a hetedik Pentax fényképezőgép, amely megkapta a DivX Certified címkét. A DivX formátumnak köszönhetően a fotós az állóképek mellett jó minőségű videót is rögzíthet, amelyet utókonvertálás nélkül, azonnal lejátszhat a DivX-et támogató DVD lejátszón vagy a számítógépen.

Az Optio S10 szintén jó útitárs, könnyű, kompakt és alumínium borításának köszönhetően megfelelően elegáns is. A 3x optikai zoom és a 2,5 inch átmérőjű LCD képernyő kényelmes használatot biztosít, és a legújabb S szériás Pentax fényképezőgépet a 10 megapixeles képérzékelőnek köszönhetően az A4-es nyomatok sem hozzák zavarba. A digitális SR rendszer kedvezőtlen fényviszonyok esetén automatikusan beállítja az optimális ISO értéket, azonban a maximális ISO 3200 beállítással már csak 5 megapixeles képeket készíthetünk. A fényképezés kényelmét igyekszik biztosítani a zöld gomb, amellyel az általunk leggyakrabban használt funkciókat érhetjük el villámgyorsan. Az S10 22 MB belső memóriával rendelkezik és SD/SDHC memóriakártyákat támogat, valamint lítium-ion akkumulátorról üzemel.

Kulcsszavak: Pentax kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

A Sony új vlogkamerája biztosítja a tökéletes tartalomgyártási élményt

A Sony bejelentette az új ZV-E1 modellt, egy cserélhető objektíves vlogkamerát, amely nagy teljesítményű, 35 mm-es full-frame szenzorral rendelkezik a tökéletes tartalomkészítés élményéért. 

2023. április 20. 17:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01