Ingyenes internethozzáférés a kolozsvári Mátyás téren

forrás Prim Online, 2007. szeptember 5. 07:07

Kolozsváron, a Távközlési és Informatikai Minisztérium a Polgármesteri Hivatallal közösen új, vezeték nélküli internetelérési szolgáltatást biztosít a lakosság számára.

A köztéri HotSpot-ot hivatalosan szeptember 4-én üzemelték be Winkler Gyula miniszter jelenlétében. A kolozsvári Mátyás téren a felhasználók bármikor elérhetik a világhálót, anélkül, hogy bármilyen vezetékre kellene csatlakozniuk.

-A HotSpot közterületeken elnevezésű programunk célja, hogy a wireless segítségével közterületeken is hozzáférhetővé tegyük a lakosság számára az internetszolgáltatást, ezáltal az önkormányzatokat is bátorítva, hogy hasonló projekteket indítsanak– jelentette ki Winkler Gyula távközlési és informatikai miniszter.

A Távközlési és Informatikai Minisztérium 34.557,23 új lejt költött a kolozsvári HotSpot felszerelésére, amely 2Mb/s sebességet tesz lehetővé és egyszerre 30 felhasználó kapcsolódhat rá. A HotSpot szolgáltatás a WLAN technológián alapul és nyilvános helyszíneken teszi lehetővé a vezeték nélküli, nagy sebességű internet-elérést a felhasználók számára. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően Romániában is főként éttermekben, kávézókban és hotelekben működnek vezeték nélküli netelérési pontok, de van példa ingyenesen használható Wi-Fi hotspotokra is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ausztriában útmutató segíti a közösségi e-rollerek bevezetését

Mivel az osztrák városokban is egyre több közösségi e-roller szolgáltató lép be a piacra, az Osztrák Városok Szövetsége és az AustriaTech útmutatót dolgozott ki a települések számára, hogy mire figyeljenek a szolgáltatás engedélyezésekor. 

2019. szeptember 17. 09:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás