Az iPhone lekörözte az okostelefonokat a tengerentúlon

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 4. 21:20

Az iSuppli piackutató adatai szerint júliusban több iPhone készülék fogyott az Egyesült Államokban, mint amennyit akármelyik okostelefonból külön-külön értékesítettek.

A számok alapján mind a RIM Blackberry, mind pedig a Palm Treo készülékeknél több iPhone-t forgalmaztak az említett nyári hónapban Amerikában, habár tény, hogy ezek az üzleti telefonok nem szolgálnak a legjobb összehasonlítási alapként. Az talán már többet elmond, hogy az iPhone a legnépszerűbb felső-középkategóriás, sokoldalú mobilnál, az LG Csokoládénál is kelendőbbnek bizonyult az Egyesült Államokban, és eladásaival a teljes ottani mobiltelefon-piac 1,8%-át sikerült megszereznie.

A fentiek alapján az iSuppli megerősítette azt a korábbi prognózisát, amely szerint az Apple idén 4,5 millió, jövőre 10 millió, 2011-ben pedig évi több mint 30 millió iPhone zenelejátszós okostelefont fog értékesíteni. Ezzel az Apple egyetlen készülékkel a sokmilliárdos mobilpiac több mint 1%-át szerezheti meg magának úgy, hogy új jövevényként jelent meg az igen éles versenyt diktáló területen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38