Az Apple váratlanul csökkentette az iPhone árát

MTI Sajtóadatbank, 2007. szeptember 7. 08:46

Az Apple jelentősen csökkenti az alig több mint két hónapja piacra dobott új telefonjának, az iPhone-nak árát; a szokatlan lépésre a tőzsde kedvezőtlenül reagált.

A június végén nagy hírveréssel bevezetett iPhone árát kétszáz dollárral csökkenti az amerikai gyártó. A 8 gigabyte-os készüléket a korábbi 599 helyett már 399 dollárért meg lehet vásárolni.

Az alig tíz hete forgalomba hozott - óriás érintőképernyővel és kamerával ellátott, webböngészőt, zenelejátszót is tartalmazó - telefon árának drasztikus csökkentésére a Wall Street nem reagált kedvezően, az Apple részvényei a bejelentés után több mint 5 százalékkal estek. Azok a vásárlók is panaszkodnak, akik eddig drágábban jutottak hozzá a készülékekhez.

Az Apple a 8 gigabyte-os telefon olcsóbbá tételével megszünteti a korábbi, 4 gigabyte-os iPhone gyártását.

A lépés azért szokatlan, mert az Apple általában csak régebbi termékeire ad ekkora árengedményt. A hirtelen, nagyarányú áresés azonban gyakori a mobiltelefon piacon, például a világ legnépszerűbb készüléke, a Motorola Razr már csak 10 dollárba kerül, a nyitóár 499 dollár volt.

Steve Jobs, az Apple elnöke közölte, szeptember végéig egymillió iPhone-t akarnak értékesíteni az Egyesült Államokban. Korábbi nyilatkozata szerint 2008-ban 10 millió iPhone eladása lesz a cél.

Kulcsszavak: Apple mobiltelefon iPhone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38