Az Európaiak 40%-a digitális analfabéta

Genda Csongor Zoltán, 2007. szeptember 8. 18:03

Az Uniós országokban egyre nagyobb hiány van IT-szakemberekből, ami azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a lakosság nagy hányada digitális analfabétának számít.

Az európai digitális szakadék létét mi sem példázza jobban mint az, hogy az itt élő embereknek hozzávetőlegesen a 40%-a számítógépes analfabéta, ami azt jelenti, hogy az ilyen személyek még csak alapszintű PC-felhasználói ismeretekkel sem rendelkeznek. "Nem hagyhatjuk továbbra is parlagon heverni a több millió tehetséges, fejlődőképes EU-polgárt. Ki kell aknáznunk azok szellemi képességeit"- nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Viviane Reding, információs társadalom és média ügyekért felelős biztos. Ugyanezen a vélemányen van Günter Verheugen, iparügyi biztos, aki hangsúlyozta, hogy az európai cégek sikerének és versenyképességének záloga a megfelelő információstechnológiai kompetencia.

Már most is kevesebb az IT-szakember, mint amennyire valójában igény lenne, azonban az elkövetkező években még nagyobb lesz a hiány ezen a területen. Az Európai Bizottság ezért egy átfogó intézkedéscsomag életbeléptetését indítványozta, amely az IT-terület erősítését és a digitális analfabetizmus európai térségben való csökkentését (megszüntetését?) célozza. Az Unió szerint a megfelelő, minőségi képzés jelentheti a kiutat a digitális szakadékból.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

2019. augusztus 22. 13:03

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Elindult a 2019-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Már Early Bird kedvezménnyel lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 18. alkalommal hirdeti ki a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri az idei legfrissebb honlapokat, valamint a legjobb digitális megoldásokat is várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2019. augusztus 22. 09:05

Indul Magyarország legnagyobb IT versenye

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az Országos IT Megmérettetést, amely a magyarországi IT szakemberek legnagyobb online szakmai versenye. 

2019. augusztus 21. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás