AMD Phenom: a logó már megvan

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 16. 19:34

Az AMD néhány hónappal új Phenom asztali processzorai decemberi megjelenése előtt bemutatta a lapkákhoz kitalált márkajelet, amely leginkább egy stilizált üstököst formáz.

A Phenom X4 (Kuma, Stars magok) lesz a cég első négymagos asztali processzora csakúgy, mint a nemrég megjelent Barcelona Opteron a szerver CPU-k terén. A Phenom az asztali Athlon utódaként a felső réteget képviseli, és egyelőre 2-2,4 GHz közötti órajelű verziói fognak megjelenni. A Phenom ezen kívül kétmagos X2 (Agena, Stars mag) változatban is forgalomba kerül majd decemberben, szintén 2-2,4 GHz-es órajellel, 2008 elején pedig egy 2,8 GHz-es változat is megjelenik a piacon. Emellett az AMD megtartja a speciális Athlon-oknál használt FX jelölést is; a Phenom FX lapkák szintén jövőre érkeznek, és órajelük 2,6 GHz-től indul majd.

A Phenom elnevezés a cég szerint a „phenomenal” („rendkívüli, fenomenális”) angol szóból ered, és nyilvánvalóan a lapkák által nyújtott teljesítményre és élményre utal. Az AMD egyébként megtartja az Athlon márkanevet a középkategóriás, illetve a Sempron-t a belépő szintű termékekhez. Ez azt jelenti, hogy a szintén 65 nm-es eljárással készülő, de csak kétmagos Kuma és Rana kódnevű termékek viselik majd ezeket az elnevezéseket. A középkategóriás, 2-2,9 GHz-es, 1 MB L2 és 2 MB megosztott L3 gyorsítótáras Kuma, illetve a 2,1-2,3 GHz-es, 1 MB L2 gyorsítótáras Rana szintén az idei utolsó negyedévben kerül forgalomba.

Kulcsszavak: AMD processzor

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel új modellekkel bővíti népszerű switch sorozatát

A hagyományos switchek továbbra is az üzleti hálózati infrastruktúra gerincét képezik még a vezeték nélküli hálózatok korában is. A Zyxel GS1915 switchek gazdag funkciókészletet kínálnak, beleértve a nagy teljesítményű Power of Ethernetet (PoE) és a Nebula felhőalapú kezelést. Ráadásul rendkívül megfizethető áron kaphatók, emellett remek ár-érték arányú csomagban is elérhetők élvonalbeli vezeték nélküli hozzáférési pontokkal együtt.

2023. szeptember 27. 18:45

A Thermaltake The Tower 200 Mini toronyház új zöld színekben debütál

A Thermaltake bejelentette a The Tower 200 Mini toronyházak új verzióit a PC-rajongók kedvenc Turquoise, Racing Green színeiben, valamint az idei év új árnyalatában, Matcha Greenben. A Tower 200 egy kicsi, mégis tágas mini-ITX toronyház, amely egy ikonikus, függőleges kialakítással érkezik, képes befogadni akár egy 4090-es grafikus kártyát, és akár egy 280 mm-es AIO-t is támogat. A felhasználók már nagyon várták a The Tower 200 különböző színű változatait, a Thermaltake pedig meghallotta ezeket az igényeket. 

2023. szeptember 27. 17:19

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59