Professzionális zeneszerkesztő programcsomag az Apple-től

forrás Prim Online, 2007. szeptember 17. 15:21

Az Apple bemutatta a Logic Studio programcsomagot, mely egyetlen készletbe foglalva tartalmaz minden szoftvereszközt, melyre a zenészek munkájához szükség lehet, a színpadon és a stúdióban egyaránt.

A Logic Studio egyebek között tartalmazza a Logic Pro szoftver legújabb változatát, mely intuitív, új felhasználói felületet kapott, de megőrizte kiváló hangminőségét és megbízható ütemezési szolgáltatásait, valamint a teljesen új MainStage programot is, amely a Mac gépet igazi partnerré teszi az élő koncertekhez. Emellett az új Logic Studio csomag tartalmazza még a film-utómunkához használható Soundtrack 2 programot, Studio Instruments néven 40 összeválogatott, professzionális hangszert, a 80 különleges effektet tartalmazó Studio Effects komponenst, hatalmas hangtárat, valamint egyéb utómunka eszközök gyűjteményét.

“A mókás és intuitív GarageBand programtól a teljesen új, professzionális Logic Studio csomagig, amatőr és professzionális zenészek számára a megoldások teljes skáláját kínáljuk már” – mondta Rod Schoeben, az Apple felhasználói programok marketingjéért felelős alelnöke. “A rendkívül kedvező árú Logic Studio csomag a világ legösszetettebb hangszerévé varázsolja a Mac gépeket.”

A Logic Studio középpontjában az új Logic Pro 8 program áll, melyet intuitív egyablakos felhasználói felülettel, valamint erőteljes szerkesztő és utómunka funkciókkal láttak el. A Logic Pro 8 teljes munkafolyamatot lefedő Surround támogatást biztosít innovatív kezelőszervekkel, a térhatású hangzás szabályozására, többcsatornás sávok kezelésének képességével, valamint True Surround hangszerekkel és effektekkel.

A MainStage professzionális keverőpulttá alakítja a Mac gépet, így ideálissá teszi az egész előadás vezénylésére, történjen az otthon, próbateremben vagy akár nagyközönség előtt. A képernyőn beállítható kezelőszervek segítségével, a zenészek kedvenc elektronikus hangszereikkel tetszőleges szoftver komponenseket vezérelhetnek. A távolról, rossz fényviszonyok mellett is jó látható felhasználói felületnek köszönhetően az egyes hangszerek viselkedése az előadás közben is könnyedén befolyásolható. A professzionális minőségű, előre elkészített mintáknak köszönhetően a művészek számára több idő marad saját hanghatásaik kikísérletezésére.

A Soundtrack 2 szoftver a film és zene egymáshoz illesztését könnyíti meg, kiemelkedő zenei utómunka eszközöket és szolgáltatásokat kínál. A zenészek a Logic Pro 8 programban állíthatják össze a darabot, melyet azután a Soundtrack 2 eszközeit felhasználva illeszthetnek a film vágásaihoz, ritmusához, párbeszédeihez.

A 40 hagszer-modult tartalmazó Studio Instruments lehetővé teszi a zenészek számára, hogy szinte bármely elképzelhető hangzással megszólaltathassák kompozíciójukat, köztük az Ultrabeat, Sculpture és ES2 szintetizátorok, valamint az EXS24 szempler hangjain. A Studio Effects gyűjtemény egyebek között a True Surround funkciókkal is felvértezett Space Designer és Delay Designer modulokat is tartalmazza. A Logic Studio egyebek között az 5 Jam Pack csomag hangjaiból is válogatott, összesen 18.000 Apple hangmintát, 1.300 EXS hangot és 5.000 effektet tartalmaz, jól kategorizáltan. A kiegészítő segédprogramok között megtalálható a WaveBurner zenei CD-író szoftver, a Compressor 3 audió-tömörítő és kódoló, valamint az akusztikus hangszerek hangjának rögzítésére és kezelésére szolgáló, új Impulse Response program.

Kulcsszavak: Apple multimédia zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05