YouTube-tilalom Törökországban

MTI Sajtóadatbank, 2007. szeptember 20. 12:01

Az államalapító Kemal Atatürköt, valamint Abdullah Gül elnököt és Recep Tayyip Erdogan miniszterelnököt sértő videók miatt egy török bíróság betiltotta a YouTube videómegosztó portált.

A Sivas tartománybeli bíróság egy helyi polgármester keresetének adott helyt ítéletében, amelyet már el is juttattak a telekommunikációs hatósághoz, hogy tegye meg a szükséges lépéseket - jelentette az Anadolu török hírügynökség. A YouTube jelezte, kész együttműködni a hivatallal, hogy mihamarabb megoldást találjanak a konfliktusra.

Idén márciusban már történt hasonló eset. Akkor a Turk Telekom, a kis-ázsiai ország legnagyobb szolgáltatója tette elérhetetlenné az oldalt bírósági határozat alapján, amelyet egy Atatürk hírnevét rontó videó miatt hoztak. A helyzet két nap alatt rendeződött: a YouTube törölte a kifogásolt felvételt, és a törökországi internetezők újra hozzáférhettek a szolgáltatáshoz.YouTube-tilalom Törökországban

Az államalapító Kemal Atatürköt, valamint Abdullah Gül elnököt és Recep Tayyip Erdogan miniszterelnököt sértő videók miatt egy török bíróság betiltotta a YouTube videómegosztó portált.

A Sivas tartománybeli bíróság egy helyi polgármester keresetének adott helyt ítéletében, amelyet már el is juttattak a telekommunikációs hatósághoz, hogy tegye meg a szükséges lépéseket - jelentette az Anadolu török hírügynökség. A YouTube jelezte, kész együttműködni a hivatallal, hogy mihamarabb megoldást találjanak a konfliktusra.

Idén márciusban már történt hasonló eset. Akkor a Turk Telekom, a kis-ázsiai ország legnagyobb szolgáltatója tette elérhetetlenné az oldalt bírósági határozat alapján, amelyet egy Atatürk hírnevét rontó videó miatt hoztak. A helyzet két nap alatt rendeződött: a YouTube törölte a kifogásolt felvételt, és a törökországi internetezők újra hozzáférhettek a szolgáltatáshoz.

Kulcsszavak: YouTube jog

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két fontos újítást vezet be a Yettel, és az OtthonNet tarifához automatikusan 5G-routert is biztosít

Majdnem megkétszereződött egy év alatt az otthoni internetes ügyfelek átlagos adathasználata a Yettelnél, és a legtöbb adatot az 5G-s felhasználók forgalmazták. Az ügyfeleknek még inkább kedvező újdonságokkal pedig újabb szintet lép a Yettel OtthonNet szolgáltatása: a mobiltechnológia előnyeit kihasználva mostantól még egyszerűbben és gyorsabban beüzemelhetővé, valamint rugalmasabban használhatóvá vált. A szolgáltatás országszerte már 2,5 millió címen érhető el a Yettel eddigi legjobb hálózatán.

2023. szeptember 14. 14:35

Az NMHH az elégséges internetről végzett piackutatást

Az internet sem korlátlan. A technológia meghatározza, hogy egy hálózat mekkora adatforgalmat képes lebonyolítani. A hálózat kiépítése, fejlesztése, fenntartása költséges, melyet a szolgáltatók – részben – az igénybevételtől függően terhelnek az ügyfelekre. Éppen ezért díjcsomagokat határoznak meg. De mit gondolnak maguk a felhasználók a számukra elégséges otthoni sávszélességről és mobilinternet adatkeretről? A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) internethasználókat vizsgáló piackutatása erre kereste a válaszokat.

2023. szeptember 5. 11:24

A tanévkezdést támogatja a Vodafone új akciója

A korábbi években megnövekedett érdeklődést tapasztalt a Vodafone Magyarország vezetékes szolgáltatásai iránt az iskolakezdés időszakában, ezért a vállalat az új tanévkezdetben a növekvő ügyféligényre reagálva, fél évig fél áron teszi elérhetővé otthoni internet szolgáltatásait. A kedvezmény 2023. augusztus 15. és 2023. október 31. között megkötött új, határozott idejű lakossági internetelőfizetés esetén automatikusan aktiválódik.

2023. augusztus 28. 16:21

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

Egyre többen ismerik fel Elon Musk “Starlink” technológiájának előnyeit

A gyenge internetkapcsolat miatti kellemetlenségeket senkinek nem kell bemutatni, és bár az informatika az elmúlt 5 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül, az említett probléma rengeteg embernek okoz bosszúságot napjainkban is, legyen szó akár magáncélú, akár üzleti felhasználóról. Ennek hamarosan vége lehet: 2023-ban már Magyarországon is elérhető és megfizethető megoldás a Starlink szatellit alapú internet-szolgáltatás, ami hamarosan nagy hatással lehet az egész hazai távközlési piacra.

2023. február 17. 15:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59