Négy új wireless N termék a D-Linktől

forrás Prim Online, 2007. szeptember 29. 10:34

Az új otthoni router a G szabványhoz közelítő árával, az Express Card a legújabb notebookok elterjedésével, míg az ADSL router az all-in-one eszközöket kedvelő vásárlók piacán hódíthat. Természetesen a legújabb eszközökre is 11 év gyártói garancia érvényes.

A D-Link 2005 végén mutatta be az időközben jelentős kompatibilitási fejlődésen átesett draft n szabványtervezetre épülő vezeték nélküli termékcsaládját, mely végre megoldást jelent a nagyobb otthonok és a kisebb irodák kieső pontok nélküli lefedésére egyetlen eszközzel. Az egyetlen visszatartó erő mindeddig az ár volt, hiszen az n szabványos eszközök ára – bár tudásuk még ennél is nagyobb mértékben – többszöröse volt a napjainkban elterjedt G készülékeknek. Az árérzékeny, de újdonságokra nyitott vásárlóknak fejlesztette ki a D-Link a DIR-615 Wireless N otthoni routert, mely 2 külső és 2 belső antennával többszörösére növeli a lefedettséget és a vezeték nélküli sebességet, mégis megfizethető áron teszi ezt. A termék ajánlott bruttó végfelhasználói ára a 108Mbps eszközökhöz közelítve 17 000 Ft alatt várható a D-Link Kiemelt partnereinél.

A másik három újdonság nem árával szeretne sikereket elérni, inkább a portfolió bővítés irányába mutat.

A DWA-556 a ma már legtöbb PC-ben megtalálható, de kevés gyártó által támogatott PCI Express x1 alaplapi csatlakozóval rendelkezik, míg a DWA-643 a ma már egyes esetekben mindössze ExpressCard csatolóval rendelkező notebookok ideális kiegészítője. Mindkét eszköz kompatibilis a 802.11b/g protokollok mellett a 802.11n szabványtervezettel, átviteli sebességük elméleti maximuma 300 Mbps, egy N-es routerrel párba állítva végre valóban mobillá teszik a nagysebességű netezést. Az új eszközök természetesen már kompatibilisek a Windows Vistával is, sőt a DIR-615-höz letölthető a nemrégiben bejelentett Yahoo Widget (http://widgets.yahoo.com/gallery/view.php?widget=42401).

A negyedikként bemutatott termék egy igazi mindenes: tartalmazza a D-Link rendkívül kedvelt ADSL 2/2+ modemét, mely a hazai szolgáltatók lépésétől függően akár 24Mbps letöltési sebességet is támogat. Ezen felül draft n vezeték nélküli felülettel, QoS és TriplePlay támogatással valamint négy 10/100Mbps porttal rendelkezik. A DSL-2741B Wireless N ADSL 2+ Modem router természetesen kompatibilis a g szabvánnyal is, így ideális kezdete lehet az otthoni vagy kisirodai vezeték nélküli eszközpark felfrissítésének.

Az ExpressCard október végétől, a másik 3 új termék október 15-től elérhető a D-Link Kiemelt SoHo partneri hálózatában (www.dlink.hu).

Kulcsszavak: D-Link hálózat wireless

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38