1 millió dollárra perelik az Apple-t az iPhone-árcsökkentés miatt

Milkovits Gábor, 2007. október 2. 19:21

Egy New York-i asszony egymillió dollár kártérítésre pereli az Apple-t és az AT&T-t, mivel állítása szerint tisztességtelen módon jártak el vele szemben, amikor 200 dollárral csökkentették a 8 GB-os iPhone árát.

Dongmei Li a 4 GB-os verziót vásárolta meg, nagyjából annyiért, amennyibe most a 8 GB-os modell kerül. A kisebb teljesítményű változatot viszont kivonta a forgalomból az Apple, amivel Li saját állítása szerint lehetetlen helyzetbe került. A korábban 8 GB-os iPhone-t vásárlók ugyanis most 100 dollár hitelt kaptak az Apple boltokban, ráadásul akik 14 napon belül vették készüléküket, visszakaphatták a teljes 200 dollár különbözetet. Li asszony ugyanakkor semmiféle kártérítésben nem részesült, most pedig itt áll egy olyan készülékkel, amelyet csak jelentős veszteséggel tudna eladni.

A hölgy az Apple mellett az AT&T telefontársaságot is beperelte, mivel szerinte a kétéves hűségszerződés kikényszerítésével ők is tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytatnak, amely tovább nehezíti helyzetét. A bírósági tárgyalást egyelőre nem tűzték ki, az azonban már most valószínűsíthető, hogy ha a felperes számára kedvező ítélet, vagy peren kívüli egyezség születik, az Apple kénytelen lesz másokat is kártalanítani.

Kulcsszavak: jog iPhone mobiltelefon Apple

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01