Sony-Qimonda vegyes vállalat chipgyártásra

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 3. 08:50

A Sony és az Infineon leányvállalata, a Qimonda mobiltelefonok, digitális kamerák és más elektronikai cikkek számára chipgyártó (DRAM) vegyes vállalatot létesít. A Qreatic Desing nevű vegyes vállalat Tokióban működik majd az év végétől - jelentette be a japán és a német cég kedden pénzügyi részleteket nem említve.

Az 50-50 százalékos vegyes vállalatban e két cég 30-30 szakembere fog dolgozni.

A chipgyártók világszerte az árlemorzsolódás és ezzel együtt a csökkenő jövedelmezőség gondjával szembesülnek, és a kiutat ebből a helyzetből más cégekkel való összefonódásban látják. 2004-ben a Qimonda versenytársa, a dél-koreai Hynix Semiconductor Inc. létesített vegyes vállalatot a STMicroelectronics NV céggel.

A Sony, amely a chipgyártást érintő stratégiáját felülvizsgálja, a tekintélyes fejlesztési költségek megosztása érdekében a  Toshibával is tárgyal a Playstation 3 játékkonzola memóriájának gyártására üzem létesítéséről.

A nem számítógép hasznosítású DRAM-ok legnagyobb gyártója 2006-ban a Samsung volt, őt az Elpida Memory Inc., a Qimonda, a Micron Technology Inc. és a Hynix Semiconductor követte a Gartner Dataquest adatai szerint.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59