Beindult a bürokráciacsökkentő program honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 3. 09:08

Megkezdte működését a www.burostop.hu internetes honlap, ahol egy helyen találhatóak meg a kormány bürokráciacsökkentő, ügyintézést egyszerűsítő programjával kapcsolatos jogszabályok, tanulmányok és szakértői javaslatok - tájékoztatta Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-t.

A honlapon bárki megfogalmazhat konkrét javaslatokat azzal kapcsolatban, miként lehetne gyorsabbá, hatékonyabbá és ügyfélközpontúbbá tenni az ügyintézést Magyarországon. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a kormány nyáron indította el a bürokráciacsökkentő programot, amelynek segítségével 2008-ra az egyötödére, 2013-ra pedig a felére akarják csökkenteni az adminisztratív terheket, és ezzel megteremteni a minőségi jogalkotás feltételeit. A 2008 végéig tartó program célja, hogy megszűnjenek a felesleges jogi előírások és eljárások, az ügyintézés pedig a mainál egyszerűbbé és gyorsabbá váljon.

Daróczi Dávid elmondta, hogy a kormány a legoptimálisabb megoldások érdekében hasznosítani kívánja az állampolgárok észrevételeit. Ezért arra ösztönzik a honlapra látogatókat, hogy írják meg tapasztalataikat és véleményüket, mind a folyamatosan beérkező szakértői anyagokról, mind pedig a változtatásra megérett mindennapi gyakorlatról.

A Bürostop honlapon jelenleg a születéssel, a házasságkötéssel, az anyakönyvezéssel, a gépjármű-ügyintézéssel, az ÁNTSZ eljárásaival, valamint a telepengedélyezéssel kapcsolatos, folyamatosan beérkező szakértői koncepciók olvashatóak.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39