Új nagy zoomtartományú objektív a Pentaxtól

Széles Csongor, 2007. október 4. 12:41

A Pentax újabb, nagy zoomtartományú objektívet dobott piacra, amelyet kizárólag Pentax digitális vázakra csavarhat fel a fotós. A DA 18-250mm F3.5-6.3ED AL [IF] objektív megközelítőleg 14x optikai zoomot biztosít, amely 35 mm-es filmkockára átszámolva egy tekintélyes, 27,5-383 mm közötti zoomtartományt ad a felhasználó kezébe. Az új Pentax objektív közelfényképezésre is kiválóan alkalmas, a minimális tárgytávolság a teljes zoomtartományon mindössze 45 cm.

A képminőség javítása érdekében az objektív két alacsony fényszórású (ED) és két optikailag aszferikus (AL) lencsetagot kapott, emellett a gyártó nagy figyelmet fordított a torzítás és a kromatikus abberráció kordában tartására. Másik érdekessége, hogy élességállításkor az objektív belsejében található lencsetagok fordulnak el, azaz zoomoláskor nem türemkedik előre a frontlencse. Az objektívet teljes mértékben a digitális vázakra optimalizálták, így az hatékonyan csökkenti az ellenfény esetén fellépő becsillanást és a nem kívánatos szellemképet. Októberben kerül a boltokba, 499,95 dolláros irányáron. Ezért a pénzért egy széleskörűen használható "mindenes" objektívet kap a felhasználó, amely a tájfotózástól a közelfényképezésen túl a telefotózásig mindenre alkalmas.

Kulcsszavak: Pentax objektív

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01