30 nanométeres technológiával készült flash chipek a Toshibától

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 8. 22:25

A világ második legnagyobb flash-memória gyártója belátható időn belül megkezdi a rekordot jelentő 30 nanométeres technológia bevezetését az előállítás során.

A Toshiba jelenleg éppen a 43 nanométere technológia bevezetésén dolgozik, a Japán központi régiójában található Yokkaichi gyáregységben. A tervek szerint valószínűleg ugyanebben az üzemben vezetik majd be a 30 nanométeres technológiát 2009 végére. A lépés nagy jelentőségű a flash ipar számára, mivel ezzel a hasonló lépésre készülő rivális dél-koreai Samsung jelentős konkurenciát kap, és végül az egész iparág átállását siettetheti a Toshiba döntése. A nanométer a méter egymilliomod része , és az egyre újabb és újabb miniatürizálás több folyamatot is illusztrál. A chipek csíkszélességének csökkentése kisebb energia-felvételt jelent, és olcsóbb előállítási költségeket. A Toshiba szerint a 30 nanométeres technológia jelenlegi gyártási költségeik megfelezését jelenti. Ez természetesen fontos lépés az egyre terjedő flash alkalmazások számára, és végül alacsonyabb árakat jelent a felhasználók részére. Ám egyben mutatja a flash-szektorba vetett általános bizalmat is, mert az ilyen átállások hatalmas költségekkel járnak, tehát csak a változatlanul nagy volumenű, vagy folyamatosan bővülő  gyártásnál hozzák be a beléjük fektetett pénzt.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05