Megújult az Országgyűlés internetes honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 10. 08:41

Megújult az Országgyűlés honlapja, azzal a szándékkal, hogy szebb és a mai igényeknek jobban megfelelő, egységesebb grafikai arculattal jelenjen meg a parlament az interneten. Erről Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági igazgatója ír a megújult honlapon.

Tájékoztatása szerint újdonságként megjelent az Országgyűlés működése címszó, ahonnan az üléssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókon kívül többek között az interaktív ülésrend is elérhető.

Bakos Emil kiemelte: létrehoztak egy másik címszót is Lobbi címen, amely a parlamenti lobbi-tevékenységről ad tájékoztatást és segít az eligazodásban. A gazdasági főigazgató kitért arra, hogy a tapasztalatok azt mutatták, a Futárposta címszó szerkezete és az innen elérhető információk - mivel a képviselői igényekhez igazodnak - több tudást és parlamenti gyakorlatot igényelnek. Ezért közvetlenül mellette lesz olvasható az állampolgárok könnyebb eligazodását segítő "Közérdekű információk" címszó és az itt elérhető szolgáltatások. A címoldal rövidesen kiegészül az "Adatok az Országgyűlés tevékenységéről" címszóval is.

Régóta terv, hogy az angol nyelvű honlap mellett francia nyelven is olvashatók legyenek a legfontosabb tudnivalók a magyar Országgyűlésről. Ez a munka lassan a vége fele közeledik, és még az idén várható a magyar törvényalkotást francia nyelven bemutató oldal elindítása is.

Kulcsszavak: website e-government

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59