A Nintendo Japánban piacra dobja a Wii Fit játékot

Milkovits Gábor, 2007. október 10. 19:15

A Nintendo bejelentette, hogy az eredetileg ígért 2008 eleji időpont helyett idén december 1-jén piacra dobja Japánban a nagy sikernek ígérkező Wii Fit konzoljátékot.

A nyilatkozatra alig egy nappal azután került sor, hogy a Sony PS3-árcsökkentést jelentett be a távol-keleti szigetországban (http://hirek.prim.hu/cikk/63569/). A 8800 jenbe (13 233 Ft) kerülő fittnesz-játékhoz egy teljesen új vezérlő-periféria, a Wiimote-tól független Wii Balance Board társul, amelyre a játék során rá kell állni. A júliusi E3 kiállításon bemutatott Wii Fit egy aerobic és más hasonló testmozgásokat szimuláló játék, a szimuláció azonban a Wii-től már megszokott módon korántsem jelenti azt, hogy a játékosok pihenhetnek. A játék során a Balance Board által érzékelt mozgásokat jeleníti meg egy virtuális figura a képernyőn, és egyúttal arról is jelzéseket kap a játékos, hogy mit csinál rosszul, illetve hogyan kellene helyesen végeznie az adott mozgást. A Balance Board ezen kívül méri a felhasználó testsúlyát, illetve minden játékról összegző statisztikát készít, amihez visszanyúlva a játékos nyomon követheti fejlődését az összesen mintegy negyvenféle mozgásformában. A Wii Fit-et több Balance Board segítségével egyszerre többen is játszhatják.

Az új játéktól a Nintendo nyilvánvalóan azt várja, hogy még inkább fellendíti a Wii játékkonzolok forgalmát a kulcsfontosságú év végi bevásárló szezonban. Az E3 kiállításon 2008 eleji globális forgalmazást helyezett kilátásba a gyártó, az előrehozott japán premier kapcsán ugyanakkor a többi piac egyelőre nem került említésre.

Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38