Nem enged a Nintendo a 249 dolláros Wii-ből

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 12. 21:11

Korábban olyan hírek lengték be a sajtót, hogy a Nintendo karácsonyra jelentősen csökkenti a játékkonzol 249 dolláros árát, a cég jó indokkal cáfol.

Széles körben terjedt a hír, hogy a Nintendo a Wii árának csökkentésére készül a nagy karácsonyi bevásárlási szezonra, most azonban a cég a félreértések elkerülése végett bejelentette, hogy erről szó sincs, minden egyes darabot képesek könnyedén eladni, úgyhogy semmi okuk az árpolitika megváltoztatására. Az év legjelentősebb értékesítési időszakára sok vállalat készül árleszállítással, különösen igaz ez a konzolpiacra, ahol a legtöbbször nem is játékgép, hanem a később megvásárolt szoftver hozza a bevételeket, így fontos olcsóbb kínálattal meggyőzni a vásárlót arról, hogy elkötelezze magát egy platform mellett. George Harrison elnökhelyettes az élet-halálra menő konzolverseny közepette azonban meglehetősen könnyedén válaszolt a felvetésre, kijelentve, hogy a 249 dollárból egy centet sem engednek, mivel minden egyes legyártásra kerülő darabnak meg van már a helye a rendelésekben. Ez azt mutatja, hogy a Nintendo valamit nagyon eltalált a Wii-vel, mely ugyan olcsóbb vetélytársainál, de nem nagyságrendekkel, és ez a valami a játékélmény, hiába a sok pixel, Giga Hz, memória, ha a technológia nem fordítható le a felhasználói játékélmény látványos növekedésére.

Kulcsszavak: Nintendo konzol

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hangprojektor, mélynyomó és szatellit hangszóró a 2022-es Fidelio kínálatban

A Philips Sound három új modellt mutat be, melyek a 2022. második félévétől elérhető Fidelio fókuszú AV platform első termékei. Az új prémium hangsugárzó, mélynyomó és szatellit hangszóró kivitelében egyesíti a Fidelio teljesítményét, a prémium anygahasználatot, és a koherens családi dizájnt. Mindezt együtt kínálja a muti-room, többcsatornás, kiváló minőségű audio streaminghez. 

2022. január 27. 20:03

Nagyszerű alkotások a robotkupa budapesti versenyén

Rendhagyó időpontban (január 23-án, vasárnap) és új helyszínen (VIK Baptista Gimnázium, Hernád utca) rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (rövidítve: MIRK) budapesti ligáit. A szervezés is rendhagyó volt, a járványügyi előírások betartásával, s így sokkal kevesebb kísérő lelkesíthette a csapatokat, összesen 10 csapat indult, illetve volt olyan csapat, amely több kategóriában is megmérettette magát, úgyhogy végül 12 díj kiosztására kerülhetett sor. Bravúrosan küzdő csapatok, nemzetközi színvonalú megoldások születtek idén is.
 
 
 

2022. január 27. 11:12

A 2022-es Samsung QLED és Lifestyle TV-k vezető minősítő intézetek tanúsítványait nyerték el

A Samsung 2022-es CES kiállításon bemutatott QLED és Lifestyle televízióit nemzetközileg elismert minősítő intézetek díjazták szemkímélő megoldásaikért és színtechnológiáikért. 

2022. január 24. 15:33

Az LG fejlett autós infotainment-rendszere került a Mercedes új, elektromos luxusszedánjába

A 2022-es Mercedes-Benz EQS elektromos szedánjának központi eleme lesz az LG Electronics (LG) legújabb, prémium kategóriás autós infotainment-rendszere (in-vehicle infotainment, IVI), az MBUX Hyperscreen, amely egy olyan kijelzőcsoport, amely az A-oszloptól az A-oszlopig elfoglalja szinte a műszerfal teljes szélességét. A Mercedes-Benz AG első elektromos luxusautója — egyedülálló belső koncepciójának és forradalmian új ember-gép interfészének köszönhetően — megmutatja az elektromos járművek tervezésének futurisztikus trendjeit, és egy izgalmas jövőképet rajzol fel a jövő mobilitásáról. 

2022. január 23. 12:18

Előrendelhető a Samsung The Freestyle sokoldalú, hordozható projektora

Az ágyból a plafonra, a kempingben a sátorponyvára vagy akár a kertben, a ház falára is kivetíthetők a legújabb filmek a Samsung hordozható projektorával. A CES 2022 kiállításon bemutatott The Freestyle-on azonnal elérhető a streaming szolgáltatók kínálata, kiváló hangzással szólalnak meg a bulizós lejátszási listák és koncentrációt segítő hangulatvilágítást is rábízhatják a felhasználók. A készülék okoshangszóróként és a házimozi központjaként is különleges élményt biztosít, amelyet az előrendelők számára a termék mellé igényelhető stílusos tok és egy Galaxy Buds2 vezeték nélküli fülhallgató tehet még izgalmasabbá.

2022. január 20. 20:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58