Internet Hungary - konferencia világhálóról

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 15. 08:05

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Internet Hungary konferenciát október 16-án és 17-én Tihanyban.

Az elhangzó 20 előadás és 10 fórum mellett az idén is bejelentés várható az Internet Hungaryn: a konferencia fővédnöke, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a konferencia megnyitóján jelenti be az infokommunikációs szakmát érintő gazdaságélénkítő csomagját.

A rendezvény két napja alatt előadást tart többek között Sarkady Ildikó audiovizuális kormánybiztos, Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, Simó György, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, Ian Neild, a British Telecom futurológusa és Vámos Tibor akadémikus.

A korábbiakhoz hasonlóan a szervezők az idén is hirdettek pályázatot, ez alkalommal "Magyarországon eddig nem alkalmazott, de működő internetes üzleti modellek" témakörben. A konferencián készítőik prezentálják a döntőbe jutott pályaműveket, illetve a közönség segítségével kiválasztják a nyertest is, akinek díja a 2008-as San Franciscó-i Java konferencián való részvétel.

Az Internet Hungary résztvevői az idén két workshopon vehetnek részt: az egyik témája a televíziós és rádiós digitális átállás lesz, a másiké pedig az, hogy az internetes keresők miképpen segítik az üzletet.

Ezen túlmenően szó lesz az online reklámról és a digitális hírekről is.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezekre a techológiai trendekre érdemes most figyelnie cégvezetőként!

2020 talán minden eddiginél nagyobb kihívások elé állítja a magyar vállalkozásokat a digitalizáció terén, hiszen a technológia soha nem látott ütemben alakítja át a vállalatok működését. Akár kisvállalkozásról, akár közepes méretű- vagy nagyvállalatról van szó, az aktuális tech trendekkel minden cégvezetőnek érdemes tisztában lennie. Ennek érdekében az itthon nagyvállalati szoftverek fejlesztésével foglalkozó Stylers Group informatikai cégcsoport szakértője egy csokorba gyűjtötte azokat a technológiai megoldásokat, melyek várhatóan meghatározók lesznek a vállalatok digitális transzformációja terén 2020-ban.

2020. január 23. 18:05

Gyermekmosolyokért gyűjtött kilométereket a Bridgestone

A Bridgestone kilométergyűjtő akciójának felhívására a vállalat magyarországi dolgozói 49.000 kilométernyi távot futottak, kerékpároztak vagy úsztak azért, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán rendszeresen vizitelő bohócdoktorokat támogathassák. Végül több mint 1 millió forint gyűlt össze, amit a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványa szerdán vehetett át. 

2020. január 23. 15:53

HONOR szelfikutatás: Az európaiak évente közel 600 szelfit készítenek magukról

A Honor okostelefon márka Európa több országában készített kutatása alátámasztja, hogy a szelfik népszerűsége továbbra is töretlen. A márka folyamatos fejlesztéseinek középpontjában a kamerák fontos helyen szerepelnek, a szelfikamerákon keresztül is igyekszik támogatni a felhasználókat a vizuális történetmesélésben és az önkifejezésben. A szelfikutatáson keresztül pedig igyekszik még jobban megismerni a felhasználói igényeket és a szelfizés aktuális trendjeit.

2020. január 23. 13:12

Folyamatos növekedés a mobilfizetésben

Az előző évhez viszonyítva 2019-ben is tovább növekedett a mobilparkolási és mobilfizetéssel megváltott autópálya-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy tranzakciók száma. A 2019. június 3-án elindított közlekedési mobiljegyet az első hét hónapban már (2019. június 3 - 2019. december 31. között) közel 100 ezer alkalommal vették igénybe a felhasználók. A 2014-ben elindított Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren országosan elérhető szolgáltatásokat már 2,6 millióan használják.

2020. január 23. 11:58

Accenture kutatás: Innovációs szakadék hátráltatja a növekedést

Miközben a vállalatvezetők többsége megbízik jelenlegi informatikai (IT) rendszerében, sokan mégsem nem tudják elérni azt az innovációs szintet, amely ösztönözné a növekedést és növelné az árbevételt – állapította meg az Accenture globális tanulmánya.

2020. január 23. 10:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás