Broadcom egylapkás mobiltelefonos HSPA csip

Milkovits Gábor, 2007. október 17. 09:48

A Broadcom alig nyolc hónappal az egy lapkára integrált EDGE mobilcsip után bemutatta annak szuper-3G HSPA verzióját.

A Broadcom új csipjének lényege, mint minden ilyen integrált megoldásé az, hogy a készülékgyártók egy szilíciumlapkán megkapják az összes processzort, amire szükségük van, ez pedig pénz- és helytakarékosság szempontjából egyaránt fontos. A BCM21551 megnevezésű termék egy nagysebességű HSUPA 3G alapsáv-csipet, illetve egy soksávos frekvencia-átalakítót is tartalmaz, mely utóbbi lehetővé teszi a HSDPA, WCDMA, Edge és hagyományos mobiltelefonos hullámsávok (GSM, stb.) használatát. A lapkán megtalálható még egy Bluetooth 2.1 csip, egy FM rádióvevő, illetve egy multimédia-processzor is, amely 5 megapixeles kamera használatát, illetve másodpercenként 30 képkockás videó lejátszását is támogatja.

A 65 nanométeres technológiával készült csipeket tartalmazó integrált mobil-lapka kisebb, olcsóbb és energiatakarékosabb is elődeinél, márpedig a mobilkészülékek esetében mindhárom szempont kiemelten fontos. Yossi Cohen alelnök szerint az új csip kibocsátásával legalább egy év előnyre tesznek szert versenytársaikkal szemben. A BCM21551 már most megrendelhető a mobiltelefon-gyártók számára, nagyobb tételben 23 dolláros darabáron.

Kulcsszavak: Broadcom lapka mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Magyar csapat változtatja ünnepi hangulatúvá a népszerű alkalmazást

Az ünnepi időszakra látványos átalakuláson megy át a TIER app felülete. A világ vezető mikromobilitási szolgáltatójának mobilalkalmazásában karácsonyi üdvözlőképernyő, ikonok és üzenetek jelennek meg, hogy az alkalomhoz illően segítsék a felhasználókat a biztonságos közlekedésben. Az applikáció feldíszítéséért ezúttal is magyar csapat felel, a TIER budapesti Tech Hubja emellett folyamatosan felügyeli a rendszer működését. 

2022. december 8. 11:26

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Megérkezett Magyarországra a HUAWEI Mate 50 Pro

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro. A készüléket teljesen új, innovatív kamerarendszerrel szerelték fel, melynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A különleges technológiával a professzionális fényképezőgépeket idéző, gyönyörű portrék és makrófotók készíthetők.  Ezenfelül a Mate 50 Pro-n debütál az új EMUI 13 operációs rendszer, amely számos új funkcióval teszi kényelmesebbé a készülék kezelését és egyszerűbbé a fájlok tárolását, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködést. 

2022. december 5. 12:38

Eljött a mobil korszak: ezek a legfontosabb mobilalkalmazás-tesztelési trendek

Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is, a felhasználók azonban mára jobban kedvelik a mobilalkalmazásokat, mint a mobil weboldalakat. A hiba azonban azonnali piacvesztést okozhat, ezért érdemes alaposan tesztelni – áll a Deloitte tanulmányában.

2022. december 5. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55