Broadcom egylapkás mobiltelefonos HSPA csip

Milkovits Gábor, 2007. október 17. 09:48

A Broadcom alig nyolc hónappal az egy lapkára integrált EDGE mobilcsip után bemutatta annak szuper-3G HSPA verzióját.

A Broadcom új csipjének lényege, mint minden ilyen integrált megoldásé az, hogy a készülékgyártók egy szilíciumlapkán megkapják az összes processzort, amire szükségük van, ez pedig pénz- és helytakarékosság szempontjából egyaránt fontos. A BCM21551 megnevezésű termék egy nagysebességű HSUPA 3G alapsáv-csipet, illetve egy soksávos frekvencia-átalakítót is tartalmaz, mely utóbbi lehetővé teszi a HSDPA, WCDMA, Edge és hagyományos mobiltelefonos hullámsávok (GSM, stb.) használatát. A lapkán megtalálható még egy Bluetooth 2.1 csip, egy FM rádióvevő, illetve egy multimédia-processzor is, amely 5 megapixeles kamera használatát, illetve másodpercenként 30 képkockás videó lejátszását is támogatja.

A 65 nanométeres technológiával készült csipeket tartalmazó integrált mobil-lapka kisebb, olcsóbb és energiatakarékosabb is elődeinél, márpedig a mobilkészülékek esetében mindhárom szempont kiemelten fontos. Yossi Cohen alelnök szerint az új csip kibocsátásával legalább egy év előnyre tesznek szert versenytársaikkal szemben. A BCM21551 már most megrendelhető a mobiltelefon-gyártók számára, nagyobb tételben 23 dolláros darabáron.

Kulcsszavak: Broadcom lapka mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a legfrissebb, immár 25. Ericsson Mobility Report

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül ki az Ericsson Mobility Report legfrissebb, 2023 novemberi kiadásából

2023. november 30. 14:40

HONOR: Az olyan hajlítható készülékek, mint a Magic V2 az okostelefonok jövője

Abu-Dzabiban, a Fortune Global Forum 2023-on Dr. Ray Guo, a HONOR marketingigazgatója beszélt az okos készülékek jövőjéről. Egyéb vállalati vezetőkkel tárgyalta az intelligens világ jövőképét, kitérve a hajlítható eszközök népszerűségére, a mesterséges intelligenciára és a szemkímélő technológiákra – amikben mind úttörő a vállalat.

2023. november 29. 17:34

Így szerzik be a karácsonyi ajándékokat a magyarok

A Yettel friss országos kutatása szerint idén tízből négy magyar fogyasztó többnyire online tervezi beszerezni a karácsonyi ajándékokat, és közel ugyanennyien szívesen használnak ehhez alkalmazásokat is. A megkérdezettek több mint fele tudatosan keresi a kuponokat, kedvezményeket; egy tízezer forintos vásárlás esetén ezer forint engedményt sokan már jó ajánlatnak tartanak. Az ajándékvadászatban most a mobiltársaság is segít: a Yettel alkalmazásban meglepetés kedvezményekkel vár mindenkit. 

2023. november 26. 15:23

Tippek divat appokhoz a HONOR-tól

Már nagyban dübörög az ősz, és bár vannak melegebb napok, célszerű egyre inkább az őszi és téli ruhatárunkat elővenni, illetve felfrissíteni. Ehhez kifejezetten hasznosak tudnak lenni különböző alkalmazások, hogy ne csak jól nézzünk ki, hanem mindezt tudatosan és költséghatékonyan tehessük meg. Erre a célra ajánl most 5 új appot a HONOR!

2023. november 25. 12:27

A Google Maps segít, hogy igazán gördülékeny legyen az ünnepi készülődés

Legújabb frissítéseinek köszönhetően a Google Maps az ünnepek alatt is könnyebb közlekedést, tervezést és kapcsolattartást tesz lehetővé felhasználói számára.

2023. november 24. 14:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04