Samsung mobiltelefonos üzemanyagcella

Milkovits Gábor, 2007. október 18. 10:02

A Samsung egy mobiltelefonokhoz kifejlesztett prototípus üzemanyagcellát mutatott be, amely a dél-koreai elektronikai cég szerint 2010-ben meg is jelenhet a készülékekben.

A cella egyik újdonsága a méret, amely végre valóban alkalmassá teszi a mobilokban történő használatra, legalábbis ami a kicsit nagyobb üzleti telefonokat illeti. A másik fontos újítás, amely egyedivé teszi a készüléket az az, hogy a legtöbb üzemanyagcellától eltérően nem igényel metanolt, csupán vizet, amely először valami meg nem nevezett fémmel, majd az így kivált hidrogén a levegő oxigénjével reakcióba lépve termeli az elektromos áramot. Méghozzá nem is rossz hatékonysággal, ugyanis a környezetbarát hordozható áramforrás 3 watt teljesítmény mellett a Samsung szerint 10 óra beszélgetési időt biztosít egy adag vízzel egy átlagos mobiltelefonon.

A Samsung egyelőre nem tette világossá, hogy az üzleti felhasználásra miért kell még legalább két évet várni, miközben a technológiai cégek évek óta csigázzák a vásárlók kíváncsiságát a különféle kiállításokon megjelenő üzemanyagcellás megoldásokkal. Valószínű, hogy a gyártó szeretné tovább csökkenteni a méretet a jelenlegi prototípushoz képest, hogy az eszköz a kisebb mobilokban is használható legyen.

Kulcsszavak: Samsung mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen fülhallgatót használj, ha nincs a mobilodon jack csatlakozó?

Szűk egy évtizede még szinte minden telefonon ott volt a szabványos 3,5 mm-es jack csatlakozó, ami azért volt remek, mert így voltaképpen bármilyen fülhallgatót használhattunk a mobilunkhoz. 

2022. augusztus 11. 11:16

A Galaxy Z sorozat új tagjai megváltoztathatják az okostelefonokhoz való viszonyt

A Samsung bejelentette az összehajtható okostelefonok következő generációját: megérkezett a Galaxy Z Flip4 és a Galaxy Z Fold4. A készülékek testreszabható, elegáns külsővel és továbbfejlesztett teljesítménnyel érkeznek. A Galaxy Z sorozat, ahogy eddig is, szakít a hagyományokkal, a negyedik generációs készülékek új lehetőségeket hoznak el a mindennapi kapcsolattartásba.

2022. augusztus 10. 16:01

Minden eddiginél vagányabb arculattal és termékekkel jelentkezett a Mobilfox

A Mobilfox, amely idén ünnepelte 6. születésnapját, teljes változáson ment keresztül, amelynek keretében átalakult a márka kommunikációja és megújult a termékpalettája. Az új arculat és a vállalat teljes külső megjelenése a bátorságról és az önmegvalósításról fog szólni ezután. 

2022. augusztus 2. 12:38

A Dell új szintre emeli a javíthatóságot egy kiterjesztettvalóság-alkalmazással

A Dell Technologies mindig szem előtt tartotta a termékek könnyű javíthatóságát a környezettudatosság jegyében. Most egy újabb lépést tett ezen a területen, bejelentette a világ első szervizeléshez tervezett AR alkalmazását, a Dell AR Assistant applikációt. A vállalat olyan ingyenes iOS-en és Androidon is elérhető alkalmazást fejlesztett, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásával, lépésenként vezeti végig az ügyfeleket a Dell eszközök alkatrészeinek cseréjén. 

2022. július 31. 10:05

Így hozd ki a legtöbbet a telefonodból a fesztiválokon

Két év kihagyás után idén ismét ezerrel dübörög a fesztiválszezon, a koncertek hálójában pedig kifejezetten sokféleképp számítunk hű társunk, a telefonunk segítségére. De hogyan hozzuk ki belőle a legtöbbet, ha már úgyis ott lapul a zsebünkben? A Nokia Mobile összegyűjtött pár gyakori fesztiválhelyzetet, és néhány mobilos megoldást, kifejezetten partiarcoknak. ​

2022. július 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24