Vodafone-Huawei partnerség Magyarországon

Kovács Attila, 2007. október 18. 15:33

Annak érdekében, tovább erősíthessen a nagy sebességű, harmadik generációs (3G) szélessávú kommunikációs szolgáltatások terén, a Vodafone Magyarország ma együttműködési megállapodást kötött a kínai Huawei Technologies céggel. Az együttműködés célja, hogy felgyorsítsák a Vodafone Magyarország szélessávú mobil adathálózatának (nagy sebességű mobil internet) fejlesztését. Budapesten és a jelentősebb városokban új hotspotokat létesítenek, hogy minél több területen elérhető váljon az új technológia és a legmodernebb 3G szélessávú (HSDPA) szolgáltatás. A közös erőfeszítések eredményeként a Vodafone ügyfelei hamarosan még könnyebben és egyszerűbben férhetnek majd hozzá a legújabb 3G-s szolgáltatásokhoz és a mobil internethez.

A szerződéskötéshez kapcsolódó mai közös sajtótájékoztatón Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, a megállapodás révén cégének lehetősége nyílik arra, hogy a piacon elérhető legfejlettebb technológiával modernizálja 3G szélessávú hálózatát. A Vodafone, a legújabb HSDPA/HSUPA fejlesztéseknek köszönhetően minden eddiginél gyorsabb mobil adat-szolgáltatásokat vezethet be, amiket az ügyfelek a piaci viszonyoknak és a stratégiának megfelelően fokozatosan vehetnek igénybe. Az új technológiai partner bevonása továbbá támogatja a hálózat kiépítésének felgyorsulását, hiszen a kisebb méretű berendezés és az egyszerű hardver-architektúra könnyű és gyors üzembe állítást tesz lehetővé. „Mély benyomást tett ránk a Huawei közelmúltbeli, a 3G hálózatok terén elért erőteljes globális és lokális növekedése. Ezért érezzük úgy, megtaláltuk a megfelelő partnert ahhoz, hogy a leggyorsabb és legjobb szolgáltatást kínálhassuk ügyfeleinknek. Meggyőződésünk, hogy a Huawei segítségével bevezethetjük a legmodernebb telekommunikációs technológiákat, és kiemelkedő minőségű hálózatokat és szolgáltatásokat biztosíthatunk a magyar piacon” – mondta Beck György.

A sajtótájékoztatón megjelen William Xu, a Huawei Europe elnöke, aki kijelentette: „A Huawei a legmodernebb mobil szélessávú megoldásokat kínálja, amelyek nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeni kihívásoknak is megfelelnek. Nagyon örülünk, hogy a magyarországi szerződéssel tovább erősíthetjük kapcsolatunkat a Vodafone-nal. A Huawei elkötelezett mind a gyors hálózatkiépítés, mind a kiváló minőségű szolgáltatások biztosítása iránt.

2005 novemberében a Huawei és a Vodafone globális keret-megállapodást írt alá (Global Framework Agreement) a mobil hálózati infrastruktúra kiépítéséről. A megállapodás alapján a Huawei lett az első kínai telekommunikációs berendezés-szállító cég, amely megkapta a Vodafone globális beszállítói-láncának jóváhagyott beszállítói (Approved Supplier) státuszát.

A Prím Online kérdéseire kapott válaszok a következők:


1. A mai megállapodás nem érinti a Vodafone Magyarország és a Nokia Siemens Networking közötti szerződéseket, azok továbbra is érvényben vannak;
2. a Huaweinek Európában Spanyolországban van már a Vodafone-nal hasonló feladatok megoldását célzó szerződése. Olaszországban a legnagyobb távközlési szolgáltatóval működik együtt. A kelet-közép-európai régióban (Magyarország közvetlen környezetében) a ma aláírt szerződés az első, amely egy mobil távközlési szolgáltató és a Huawei között létrejött.

 

Kulcsszavak: Vodafone-hu Huawei UMTS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HMD elindítja az 5G-s okostelefonok európai gyártását

Az új, többmárkás portfolióstratégiájuk bejelentését követően nem sokkal a HMD Global, a legnagyobb európai okostelefon-gyártó ma újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a vállalat megkezdte az 5G-képes okostelefonok európai gyártását – az első Európában készült okostelefont, a Nokia XR21-et pedig már üzleti ügyfelek is megvásárolhatják. A HMD lépései összhangban állnak az általános európai növekedési potenciállal, a Canalys előrejelzése szerint az európai okostelefon-piac 2024-re ugyanis 7%-kal fog növekedni.

2023. október 3. 20:08

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Díjeső a HONOR-nak Kínában

A HONOR innovációs díjat nyert az okoseszközök kategóriájában a Kantar BrandZ China gálaeseményen.

2023. szeptember 28. 12:53

Megérkezett a nemzetközi piacra szánt Xiaomi 13T telefoncsalád

A Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t, amely a képalkotást művészi fokon űző felhasználók körében tehet szert majd a legtöbb rajongóra. A Leicával közösen fejlesztett, professzionális optika került a készülékekbe, így a Xiaomi 13T sorozat a Leica kamerák esszenciáját megragadó Authentic Leica Imagery szolgáltatásokkal büszkélkedhet. A telefonok teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat – vagyis kivételesen jó képmegjelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek és nagyszerű felvételek készülhetnek velük. 

2023. szeptember 27. 12:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38