USB-csatolós dokkolóállomás

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 21. 18:05

Néhány online bolt választékában felbukkant egy olyan USB-csatolós dokkolóállomás, amely alkalmas a hagyományos belső SATA-csatolós merevlemezes meghajtók befogadására, így gyorsan és könnyen másolhatók az adatok egyik winchesterről a másikra.

Az USB Gadgetnek nevezett kütyük sora ismét egy újabb termékkel bővült. A SATA HDD STAGE RACK ugyanazt a funkciót tölti be, mint bármelyik számítógépbe szerelhető Rack, azzal a különbséggel, hogy ezt nem az optikai meghajtóknak kialakított résbe kell behelyezni, hanem a PC USB portjára kell csatlakoztatni. A gyári leírás szerint  az eszköz kezeli úgy a 3.5"-es, mint a 2.5 collos HDD-ket is. A dokkoló használata igencsak egyszerű, a felhasználóknak csupán bele illeszteniük az egység felső részén lévő mélyedésbe a merevlemezes meghajtót, és máris kezdhetik a másolást.

A SATA HDD STAGE RACK-et máris felvette néhány online bolt a kínálatába, melyért 47 dollárt (8000 Ft) kell fizetniük a vásárlóknak.

Kulcsszavak: USB winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24