Kártyafüggetlen iPhone

Milkovits Gábor, 2007. október 22. 20:20

Az Apple és az exkluzív partneréül kiválasztott Orange egy kártyafüggetlen iPhone-verziót is forgalmaznak majd Franciaországban.

A döntés oka nem más, mint az, hogy a francia törvények értelmében nem szabad egy mobiltelefont kizárólag egy szolgáltatóhoz kötve forgalmazni. A gyakorlatban az a sajátos helyzet jön majd létre, hogy a hírek szerint 400 eurós induló árú hűségszerződéses készülékek mellett mind az Apple, mind pedig az Orange árusítani fogja a kártyafüggetlen verziót is, ez utóbbit azonban már drágábban. Hogy pontosan mennyiért, azt még nem lehet tudni, azt azonban igen, hogy a konstrukció kizárólag Franciaországra érvényes, azaz a többi európai piacon Amerikához hasonlóan csak az egy adott szolgáltatóhoz kapcsolódó, hosszabb távú hűségszerződéssel lesz megvásárolható az iPhone.

Egyelőre az sem világos, hogy az Apple milyen módszerrel tudja majd fenntartani ezt a sajátos helyzetet. Ha ugyanis a szoftverfrissítéseken keresztül próbálja az illegálisan kikódolt iPhone-okat működésképtelenné tenni, hogyan fogja például biztosítani, hogy ezek a kulcsfontosságú frissítések mégiscsak eljussanak a kártyafüggetlen francia iPhone-okhoz, anélkül, hogy ezeket is megbénítanák. Vagy ugyanígy megfordítva, hogyan érik majd el, hogy az esetleg csak nekik szánt frissítések ne jussanak el az illegálisan kikódolt készülékek tulajdonosaihoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05