Új generációs flash chipek a Samsungtól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. október 24. 21:25

Az élvonalbeli memóriagyártó a legmodernebb technológiával kívánja előállítani új generációs chipjét, mely rendkívül kis helyen képes tárolni az információt.

Új lehetőségek nyílnak meg a hordozható eszközök tervezői előtt, mivel a jövőben a Samsung igen jó minőségű flash memóriáit még kisebb méretben használhatják fel. A cég szerint világvezető újdonság lényege, hogy a 64 gigabites apróság már a legmodernebb, 30 nanométeres gyártástechnológiával kerül előállításra, így mind fogyasztása, mind fizikai mérete minimalizálható teljesítményvesztés nélkül. Az újdonság a minőségibb NAND memóriák közé tartozik, nem az olcsóbb, ám lassabb és tipikusan kisebb kapacitású NOR flash kategóriába. Ahogy a hordozható eszközökre lassan de biztosan videó fájlok költöznek, szükség is van a kapacitásbővítésre. A felhasználási lehetőségek beláthatatlanul szélesek, mivel hatalmas az igény egy ilyen chip megjelenésére. Példaképpen, egyetlen ilyen NAND képes lesz akár 18 ezer dal tárolására, de ugyanúgy összeköthetők egymással, mint régebbi modellek. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos merevlemezek helyén könnyedén elhelyezhető 16 chip segítségévek egy 128 GB-os merevlemeznek megfelelő SSD flash meghajtó építhető. Hogy milyen igény van az új kategória megjelenésére, azt jól mutatja, hogy a rivális Toshiba is hasonló megoldáson dolgozik, mely szintén 30 nanométeres gyártási technológiával készül majd.

Kulcsszavak: memória Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05