Az új technológiák új piaci lehetőségeket jelentenek

Mészáros Péter, 2007. október 27. 10:22

A következő hat évben az uniós alapokból mintegy 550 millió euró fordítható informatikai fejlesztésre Romániában.

Winkler Gyula román távközlési és informatikai miniszter október 26-án, pénteken Nagybányán részt vett a hetedik alkalommal megszervezett informatikai konferencián, amelyet a Máramaros megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. Előadásában a szaktárca vezetője a strukturális alapok lehívásának fontosságáról beszélt. Elmondta, vannak olyan támogatások, amelyek kimondottan informatikai fejlesztésekre fordíthatók, ugyanis a román kormány és az Európai Unió is - a lisszaboni stratégiának megfelelően- az információs társadalom fejlődését szorgalmazza.

„Az új technológiák új piaci lehetőségeket jelentenek. Az elektronikus kereskedelem nemcsak biztonságos, hanem költségkímélő is” – magyarázta az információs technológia használatának előnyeit Winkler Gyula. „A Távközlési és Informatikai Minisztérium honlapján elérhető a hamarosan meghirdetésre kerülő pályázatok kézikönyve. Ennek célja segíteni a pályázókat, hogy sikeres projektek szülessenek, hiszen a minisztérium is arra törekszik, hogy Románia minél magasabb szintű legyen a forrásfelhasználás.” – fogalmazott a tárcavezető.

2008-ban a kis- és középvállalkozók 54 millió eurót, a közigazgatási intézmények pedig 104 millió eurót pályázhatnak meg a strukturális alapokból. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretén belül a III. prioritási tengely az információs technológiára és távközlésre vonatkozik, a támogatási keret 383 millió euró. A következő hat évben mintegy 550 millió euró pályázható meg az uniós alapokból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás