Casio YouTube verseny - Késni fog a Pentax

Széles Csongor, 2007. október 30. 11:55

A Casio YouTube versenyt hirdet, a Pentax tűzeset miatt fényképezőgépet halaszt.

A Pentax számára is szállító akkumulátorgyárban történt tűzeset miatt késni fognak a novemberre betervezett Pentax fényképezőgépek. A tűzeset miatt jelentős csúszásokra számíthatunk, a gyár négy hónapos csúszással számol, azaz valószínű, hogy leghamarabb 2008 februárjában vehetjük kézbe a nemrég bejelentett Pentax modellt. A tűzeset a Matsushita Electric Industrial lítium-ion akkumulátorokat gyártó telephelyén történt szeptember 30-án, a károk jelentősek, az üzem leállt.

A Matsushita azt ígérte, megnöveli a japán és kínai gyárainak kapacitását, és valószínű, hogy a gyártás beszüntetése miatt más gyáraktól is kénytelen lesz rendelni. Azt egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen Pentax modell fog késni, még azt sem lehet tudni, hogy új modellről vagy a nemrég bejelentett Optio A40 vagy az ultra-vékony Optio V10-ről van-e szó.

A YouTube videó-móddal rendelkező fényképezőgépei népszerűsítésének céljából a Casio versenyt hirdet, amellyel az első helyezett 3000 dolláros vásárlási utalványt nyerhet. Egyetlen szépséghibája, hogy csak amerikai felhasználók vehetnek részt a versenyben.

A benevezett videók kritériuma, hogy két percnél nem lehetnek hosszabbak, és négy témakör közül valamelyiket meg kell örökíteniük: legvégső sportélmény, extrém játék-élmény, a legpáratlanabb moziélmény, vagy a mindenkiben ott lapuló technikai geeket elővarázsoló pillanatok. A klipeket a www.youtube.com/casiousa oldalra lehet feltölteni.

A legjobb klip megnyerheti a nagydíjat: egy Casio Exilim EX-V8 fényképezőgépet, egy 4 GB-os SD memóriakártyát, egy táskát és egy 3000 dolláros vásárlási utalványt. A két első helyezett egyenként 500 dolláros vásárlási utalványt és egy Casio Exilim EX-S880 fényképezőgépet vihet haza tokkal, vonóval, azaz táskával és 2GB-os SD kártyával. Lesz még öt második hely is, itt egy Casio Exilim EX-Z77-tel, 2GB-os SD kártyával és a hozzá dukáló táskával lesz boldogabb a szerencsés versenyző. A verseny október 25-én kezdődik és 2007 december 31.-ig tart.

Kulcsszavak: YouTube Pentax Casio

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39