Casio YouTube verseny - Késni fog a Pentax

Széles Csongor, 2007. október 30. 11:55

A Casio YouTube versenyt hirdet, a Pentax tűzeset miatt fényképezőgépet halaszt.

A Pentax számára is szállító akkumulátorgyárban történt tűzeset miatt késni fognak a novemberre betervezett Pentax fényképezőgépek. A tűzeset miatt jelentős csúszásokra számíthatunk, a gyár négy hónapos csúszással számol, azaz valószínű, hogy leghamarabb 2008 februárjában vehetjük kézbe a nemrég bejelentett Pentax modellt. A tűzeset a Matsushita Electric Industrial lítium-ion akkumulátorokat gyártó telephelyén történt szeptember 30-án, a károk jelentősek, az üzem leállt.

A Matsushita azt ígérte, megnöveli a japán és kínai gyárainak kapacitását, és valószínű, hogy a gyártás beszüntetése miatt más gyáraktól is kénytelen lesz rendelni. Azt egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen Pentax modell fog késni, még azt sem lehet tudni, hogy új modellről vagy a nemrég bejelentett Optio A40 vagy az ultra-vékony Optio V10-ről van-e szó.

A YouTube videó-móddal rendelkező fényképezőgépei népszerűsítésének céljából a Casio versenyt hirdet, amellyel az első helyezett 3000 dolláros vásárlási utalványt nyerhet. Egyetlen szépséghibája, hogy csak amerikai felhasználók vehetnek részt a versenyben.

A benevezett videók kritériuma, hogy két percnél nem lehetnek hosszabbak, és négy témakör közül valamelyiket meg kell örökíteniük: legvégső sportélmény, extrém játék-élmény, a legpáratlanabb moziélmény, vagy a mindenkiben ott lapuló technikai geeket elővarázsoló pillanatok. A klipeket a www.youtube.com/casiousa oldalra lehet feltölteni.

A legjobb klip megnyerheti a nagydíjat: egy Casio Exilim EX-V8 fényképezőgépet, egy 4 GB-os SD memóriakártyát, egy táskát és egy 3000 dolláros vásárlási utalványt. A két első helyezett egyenként 500 dolláros vásárlási utalványt és egy Casio Exilim EX-S880 fényképezőgépet vihet haza tokkal, vonóval, azaz táskával és 2GB-os SD kártyával. Lesz még öt második hely is, itt egy Casio Exilim EX-Z77-tel, 2GB-os SD kártyával és a hozzá dukáló táskával lesz boldogabb a szerencsés versenyző. A verseny október 25-én kezdődik és 2007 december 31.-ig tart.

Kulcsszavak: YouTube Pentax Casio

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

A Sony továbbfejleszti a teljes Alpha rendszert

A Sony bejelenti a G Master FE 16-35mm F2.8 GM II nagylátószögű zoomobjektívet, amely egy 35 mm-es, full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektív, és amely 16 mm-től 35 mm-ig terjedő gyújtótávolságokat fed le, a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel.

2023. augusztus 30. 16:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59