A Symantec bemutatta a Database Security 3.0-t

forrás Prim Online, 2007. november 3. 11:05

A Symantec bemutatta a Symantec Database Security új változatát, amely a cég tavaly ilyenkor útjára indított Security 2.0 elgondolásának fő eleme. A Symantec Database Security 3.0 új lehetőségeivel segíti a cégeket az adatbázisokban tárolt kényes információk illetve szellemi tulajdon elvesztésének megakadályozásában, valamint a világszerte szaporodó adatvédelmi szabályozásoknak való megfelelésben. A behatolóazonosító összetevőt, beépített heurisztikus tanulási képességet, műveleti szabályzat alapján valós idejű riasztást magába foglaló termék a Symantec Security Information Managerrel integrálódik.

„Az adatbázisok információvesztése komoly és az egyre jobban összekapcsolódó világban egyre összetettebb problémát jelent, amely évente százmilliókba kerül a cégeknek” – mondta Teasdale Harold, a Symantec területi igazgatója. „A Symantec Database Security 3.0-val az informatikai szakemberek nagyobb ellenőrzést gyakorolhatnak az adatbázis adatforgalmán, és bizonyosak lehetnek abban, hogy megfelelnek a szabályoknak, így a cégeknél csökken a kényes adatok elvesztésének veszélye.” 

Az adatvesztés lehetősége bármely, kényes információt tároló cégnek gondot jelent, de különösen azoknak, amelyeknek eleget kell tenniük a szakmai vagy kormányzati csoportok által előírt általános információvédelmi előírásoknak. Az adatbázisokban tárolt információ mind a belső, mind a külső veszélyektől való megóvása kulcsfontosságú feladat. A Privacy Rights Clearinghouse fogyasztóvédelmi és tájékoztató szervezet szerint 2006-ban 116 adatbázis-sérülést jelentettek. Ezek hozzávetőleg 65 millió bejegyzést érintettek. A 2006-os adatbázis-sérülések összköltségét 1 milliárd dollár körülire becsülik az elemzők.

Az adatbázisok jobb, gyorsabb és intelligensebb megfigyelése

A Symantec Database Security 3.0 lehetőségeinek kihasználásával csökkenthető vagy megakadályozható az adatvesztés, valamint meg lehet felelni az előírt követelményeknek, így a vállalkozások csökkenthetik az információikra leselkedő veszélyeket és az ehhez kapcsolódó felelősség terhét. A termék a kényes és bizalmas információ biztonságos forgalma érdekében figyeli a végfelhasználó és az adatbázis között a hálózaton zajló összes SQL-tevékenységet, segít a szabályok alkalmazásában, valamint segíti az adatbázis környezetén végzett méréseket és azokról szóló jelentések elkészítését. A Symantec Database Security 3.0-t számos ponton továbbfejlesztették, illetve új képességekkel bővítették:

  • Heurisztikus tanulás – Az új, heurisztikus tanulási képesség a belső informatikai szabályokkal összhangban levő SQL magatartási minták önműködő ajánlásával segít a költségek és a komplexitás csökkentésében. Az ajánlások az informatika vállalati tevékenységein (az összeolvadásokon és vásárlásokon, az új és megörökölt alkalmazások bevezetésén és a szoftverek kifuttatásán) alapulva jönnek létre. 
  • Behatolók azonosítása – Ezzel az új elemmel a felhasználók nyomon követhetik a rosszindulatú vagy gyanús tevékenységet annak forrásáig, orvosolhatják a helyzetet és megakadályozhatják annak ismételt előfordulását. Ez a felhasználó hitelesítési információinak vagy IP-címének és a kiszolgáló oldali eredeti adatbázis-műveletnek az összevetésével történik.
  • Valós idejű, szabályzat alapján történő riasztások – Az új műveleti szabályzat funkcióval az adatbázisok üzemeltetői valós idejű riasztásokon keresztül megfigyelhetik és összevethetik az adatbázisok bemeneti és kimeneti forgalmát. Ez segít a műveletek megfigyelését szolgáló szabályok finomhangolásában és összesítésében, így nem kell az egyedi kérésekre vagy válaszokra hagyatkozni. Ezzel jelentős idő- és erőforrás-megtakarítás érhető el.
  • Integrálás a Symantec Security Information Managerrel (SSIM)  – Az új integrálás révén az SSIM-et és a Symantec Database Security 3.0-t is futtató vevők az SSIM kezelőfelületén nézhetik meg a több Symantec Database Security szoftverkészülékről származó események összevonásával előálló fontos adatbázis-védelmi riasztásokat.

A Symantec Database Security 3.0 többféle adatbázissal működik, így az Oracle-lel, az IBM DB2-vel és a Microsoft SQL-lel. A hardver eszközkezelők közül például a Dell OpenManage-dzsel, a Hewlett Packard OpenView-val és a Symantec Security Information Managerrel tud integrálódni. A továbbfejlesztett, beépített megfelelőségi jelentés minták és új kezelőfelület növeli a használhatóságot, míg a teljesítménybeli fejlődés gyorsítja a műveletek végrehajtását.
Licenc és elérhetőség A Symantec Database Security 3.0 a Symantec világméretű értéknövelt viszonteladói, terjesztői és rendszerintegrátori hálózatán keresztül érhető el világszerte.

Kulcsszavak: security Symantec

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08