A Symantec bemutatta a Database Security 3.0-t

forrás Prim Online, 2007. november 3. 11:05

A Symantec bemutatta a Symantec Database Security új változatát, amely a cég tavaly ilyenkor útjára indított Security 2.0 elgondolásának fő eleme. A Symantec Database Security 3.0 új lehetőségeivel segíti a cégeket az adatbázisokban tárolt kényes információk illetve szellemi tulajdon elvesztésének megakadályozásában, valamint a világszerte szaporodó adatvédelmi szabályozásoknak való megfelelésben. A behatolóazonosító összetevőt, beépített heurisztikus tanulási képességet, műveleti szabályzat alapján valós idejű riasztást magába foglaló termék a Symantec Security Information Managerrel integrálódik.

„Az adatbázisok információvesztése komoly és az egyre jobban összekapcsolódó világban egyre összetettebb problémát jelent, amely évente százmilliókba kerül a cégeknek” – mondta Teasdale Harold, a Symantec területi igazgatója. „A Symantec Database Security 3.0-val az informatikai szakemberek nagyobb ellenőrzést gyakorolhatnak az adatbázis adatforgalmán, és bizonyosak lehetnek abban, hogy megfelelnek a szabályoknak, így a cégeknél csökken a kényes adatok elvesztésének veszélye.” 

Az adatvesztés lehetősége bármely, kényes információt tároló cégnek gondot jelent, de különösen azoknak, amelyeknek eleget kell tenniük a szakmai vagy kormányzati csoportok által előírt általános információvédelmi előírásoknak. Az adatbázisokban tárolt információ mind a belső, mind a külső veszélyektől való megóvása kulcsfontosságú feladat. A Privacy Rights Clearinghouse fogyasztóvédelmi és tájékoztató szervezet szerint 2006-ban 116 adatbázis-sérülést jelentettek. Ezek hozzávetőleg 65 millió bejegyzést érintettek. A 2006-os adatbázis-sérülések összköltségét 1 milliárd dollár körülire becsülik az elemzők.

Az adatbázisok jobb, gyorsabb és intelligensebb megfigyelése

A Symantec Database Security 3.0 lehetőségeinek kihasználásával csökkenthető vagy megakadályozható az adatvesztés, valamint meg lehet felelni az előírt követelményeknek, így a vállalkozások csökkenthetik az információikra leselkedő veszélyeket és az ehhez kapcsolódó felelősség terhét. A termék a kényes és bizalmas információ biztonságos forgalma érdekében figyeli a végfelhasználó és az adatbázis között a hálózaton zajló összes SQL-tevékenységet, segít a szabályok alkalmazásában, valamint segíti az adatbázis környezetén végzett méréseket és azokról szóló jelentések elkészítését. A Symantec Database Security 3.0-t számos ponton továbbfejlesztették, illetve új képességekkel bővítették:

  • Heurisztikus tanulás – Az új, heurisztikus tanulási képesség a belső informatikai szabályokkal összhangban levő SQL magatartási minták önműködő ajánlásával segít a költségek és a komplexitás csökkentésében. Az ajánlások az informatika vállalati tevékenységein (az összeolvadásokon és vásárlásokon, az új és megörökölt alkalmazások bevezetésén és a szoftverek kifuttatásán) alapulva jönnek létre. 
  • Behatolók azonosítása – Ezzel az új elemmel a felhasználók nyomon követhetik a rosszindulatú vagy gyanús tevékenységet annak forrásáig, orvosolhatják a helyzetet és megakadályozhatják annak ismételt előfordulását. Ez a felhasználó hitelesítési információinak vagy IP-címének és a kiszolgáló oldali eredeti adatbázis-műveletnek az összevetésével történik.
  • Valós idejű, szabályzat alapján történő riasztások – Az új műveleti szabályzat funkcióval az adatbázisok üzemeltetői valós idejű riasztásokon keresztül megfigyelhetik és összevethetik az adatbázisok bemeneti és kimeneti forgalmát. Ez segít a műveletek megfigyelését szolgáló szabályok finomhangolásában és összesítésében, így nem kell az egyedi kérésekre vagy válaszokra hagyatkozni. Ezzel jelentős idő- és erőforrás-megtakarítás érhető el.
  • Integrálás a Symantec Security Information Managerrel (SSIM)  – Az új integrálás révén az SSIM-et és a Symantec Database Security 3.0-t is futtató vevők az SSIM kezelőfelületén nézhetik meg a több Symantec Database Security szoftverkészülékről származó események összevonásával előálló fontos adatbázis-védelmi riasztásokat.

A Symantec Database Security 3.0 többféle adatbázissal működik, így az Oracle-lel, az IBM DB2-vel és a Microsoft SQL-lel. A hardver eszközkezelők közül például a Dell OpenManage-dzsel, a Hewlett Packard OpenView-val és a Symantec Security Information Managerrel tud integrálódni. A továbbfejlesztett, beépített megfelelőségi jelentés minták és új kezelőfelület növeli a használhatóságot, míg a teljesítménybeli fejlődés gyorsítja a műveletek végrehajtását.
Licenc és elérhetőség A Symantec Database Security 3.0 a Symantec világméretű értéknövelt viszonteladói, terjesztői és rendszerintegrátori hálózatán keresztül érhető el világszerte.

Kulcsszavak: security Symantec

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50