Zöld Tölgy Környezetbarát Termék díjat kapott a Ricoh Hungary

forrás Prim Online, 2007. november 6. 18:43

A Ricoh Hungary újabb két multifunkciós berendezése használhatja a Kocsánytalan Tölgyet, a magyar Környezetbarát Termék Védjegy emblémáját. A Zöld Tölgy díjat a mai napon adta át Halász Gábor ügyvezető igazgatónak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelem iránt fokozottan elkötelezett Ricoh, jelenleg az egyetlen olyan irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat Magyarországon, melynek termékei Zöld Tölgy díjat kaptak.

2007 novemberétől a Ricoh újabb két terméke használhatja a Környezetbarát Termék védjegyet, a Zöld Tölgyet, így már az AficioMP C3500 és az AficioMP C4500-as színes multifunkciós berendezéseken is ott díszeleghet a Kocsánytalan Tölgy embléma. A mai napon tartott ünnepélyes díjátadó keretében Halász Gábor a Ricoh Hungary ügyvezető igazgatója Fodor Gábor környezetvédelmi minisztertől vehette át az elismerést.

Magyarországon 1993 óta létezik a környezetbarát termékeket megkülönböztető Környezetbarát Termék Védjegy, melynek célja a fogyasztók tájékoztatása és környezet iránti felelősségtudatának erősítése mellett a gyártók, forgalmazók és szolgáltatók ösztönzése a környezeti szempontból kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező termékek és szolgáltatások bevezetésére.

A környezetbarát termék védjegy csak akkor adható egy irodai eszköznek, ha annak gyártása, felépítése, működése, üzemeltetése és hulladékkezelése teljes összhangban van a környezetvédelmi szempontokkal. Ezen kívül a terméknek eleget kell tennie valamennyi érvényes műszaki és humán-egészségügyi követelménynek, valamint meg kell felelnie a gyártó által vállalt műszaki, minőségi és biztonsági paramétereknek. 

Az irodai berendezések minősítése során elsősorban a készülékek környezetterhelő hatásait vizsgálják, olyan szempontok alapján, mint az ózonkibocsátás, a zajkibocsátás, a mérgező anyagok használata, az elektromos energiafelhasználás, valamint az elhasználódott készülékek és alkatrészek környezetterhelése. Fontos szempont, hogy a másolási sebesség növelése illetve az összetett szolgáltatások biztosítása mellett a környezetterhelés mértéke csökkenjen.

A minősítés megszerzése érdekében a gyártóknak már a tervezés során számos követelményt kell figyelembe venniük. Az elhasználódás után a hulladékká vált készülékeknek és alkatrészeinek a lehető legnagyobb mértékben újrahasználhatónak vagy újrahasznosíthatónak kell lenniük.

Magyarországon, 1993 óta összesen 29 cég 340 terméke kapott környezetbarát termék minősítést. A Zöld Tölgy díjat átvevők között a mai napig a Ricoh Hungary az egyedüli irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat.

Elsőként 2003-ban a Ricoh Hungary két multifunkciós berendezésén, az Aficio2035 és az Aficio2045 gépeken jelenhetett meg a környezetbarát termék embléma, majd a védjegy használati joga kiterjedt a készülékek utómodelljeire is, az Aficio3035 és az Aficio3045-re.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan találjuk meg a tökéletes monitort karácsonyra

Az ünnepi szezon már a küszöbön áll, ezért az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere elkészített egy útmutatót, amely garantáltan segít a tökéletes ajándék megtalálásában. 

2023. december 8. 19:10

Az AGON by AOC összállította ünnepi ajándékkalauzát

Legyen szó ambiciózus vagy alkalmi játékosokról, felfedezőkről, stratégiai lángelmékről, kalandorokról vagy profi e-sportolókról: Az AOC monitorai fokozzák a játékkalandot, így ideális társat jelentenek az ünnepi időszakban. Íme az AOC ajándékkalauza.

2023. december 6. 17:41

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

2023. november 28. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27