A Cisco megállapodást kötött a Securent felvásárlásáról

forrás Prim Online, 2007. november 8. 13:03

A Cisco megállapodást kötött a vállalati házirend felügyeletei szoftverek vezető szállítója, a Securent, Inc. felvásárlásáról. A kaliforniai Mountain View-ban működő, magántulajdonban lévő cég jól méretezhető, elosztott házirend alapú platformjával a vállalatok heterogén informatikai alkalmazási környezetben is tetszés szerint adminisztrálhatják, érvényesíthetik és auditálhatják az adatokhoz, kommunikációs csatornákhoz és alkalmazásokhoz kapcsolódó hozzáférési szabályokat.

A Securent szoftverével a Cisco ügyfelei szoftvergyártótól, platformtól és operációs rendszertől függetlenül biztonságban tudhatják az értékes alkalmazásadatokat, ugyanakkor helytől függetlenül biztosíthatnak hatékony hozzáférést a belső, de akár a külsős munkatársaknak is. A hálózat alapú házirenddel a Cisco leegyszerűsíti a jogosultsághoz kötődő döntéshozatali mechanizmusokat.

„A szolgáltatásorientált architektúrák és az egységes kommunikációs, illetve Web 2.0 alapú együttműködési technológiák térnyerésével a vállalatok részéről egyre markánsabban merül fel az igény a megosztott vállalati erőforrásokhoz történő hozzáférés hatékony szabályozása iránt” – nyilatkozta Don Proctor, a Cisco Collaboration Software Group alelnöke, majd így folytatta: „A Securent szoftverével a vállalatok központilag definiálhatják és kezelhetik az alkalmazásokhoz és adatokhoz rendelt jogosultságokat. Ez tökéletesen illeszkedik a Cisco szolgáltatásorientált hálózati architektúrájának (SONA) koncepciójához, hiszen a házirendet érintő döntések hálózati szolgáltatásként bármely alkalmazáson, platformon és konstrukcióban egyformán célba juttathatók.”

A Securent jelenleg 57 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye a kaliforniai Mountain View-ban található, fejlesztőközpontja pedig az indiai Hyderabadban működik. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 100 millió USD-t fizet készpénzben és részvényopciók formájában. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének második negyedévében kerül sor. Az ügylet lezárása után a Securent csapata és technológiája Don Proctor alelnök vezetése alatt álló részleghez kerül.

A Securent sorrendben a 125. cég, amelyet a Cisco felvásárol.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39