A Cisco megállapodást kötött a Securent felvásárlásáról

forrás Prim Online, 2007. november 8. 13:03

A Cisco megállapodást kötött a vállalati házirend felügyeletei szoftverek vezető szállítója, a Securent, Inc. felvásárlásáról. A kaliforniai Mountain View-ban működő, magántulajdonban lévő cég jól méretezhető, elosztott házirend alapú platformjával a vállalatok heterogén informatikai alkalmazási környezetben is tetszés szerint adminisztrálhatják, érvényesíthetik és auditálhatják az adatokhoz, kommunikációs csatornákhoz és alkalmazásokhoz kapcsolódó hozzáférési szabályokat.

A Securent szoftverével a Cisco ügyfelei szoftvergyártótól, platformtól és operációs rendszertől függetlenül biztonságban tudhatják az értékes alkalmazásadatokat, ugyanakkor helytől függetlenül biztosíthatnak hatékony hozzáférést a belső, de akár a külsős munkatársaknak is. A hálózat alapú házirenddel a Cisco leegyszerűsíti a jogosultsághoz kötődő döntéshozatali mechanizmusokat.

„A szolgáltatásorientált architektúrák és az egységes kommunikációs, illetve Web 2.0 alapú együttműködési technológiák térnyerésével a vállalatok részéről egyre markánsabban merül fel az igény a megosztott vállalati erőforrásokhoz történő hozzáférés hatékony szabályozása iránt” – nyilatkozta Don Proctor, a Cisco Collaboration Software Group alelnöke, majd így folytatta: „A Securent szoftverével a vállalatok központilag definiálhatják és kezelhetik az alkalmazásokhoz és adatokhoz rendelt jogosultságokat. Ez tökéletesen illeszkedik a Cisco szolgáltatásorientált hálózati architektúrájának (SONA) koncepciójához, hiszen a házirendet érintő döntések hálózati szolgáltatásként bármely alkalmazáson, platformon és konstrukcióban egyformán célba juttathatók.”

A Securent jelenleg 57 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye a kaliforniai Mountain View-ban található, fejlesztőközpontja pedig az indiai Hyderabadban működik. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 100 millió USD-t fizet készpénzben és részvényopciók formájában. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének második negyedévében kerül sor. Az ügylet lezárása után a Securent csapata és technológiája Don Proctor alelnök vezetése alatt álló részleghez kerül.

A Securent sorrendben a 125. cég, amelyet a Cisco felvásárol.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új raktárbázisba költözött a MediaMarkt

A MediaMarkt vásárlóinak száma a korábbi évek többszörösére növekedett. A fokozott igények teljesítése és a kiszolgálás minőségének további javítása érdekében a társaság új raktárbázis mellett döntött.

2019. szeptember 15. 10:43

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

A DRAM gyártók TOP10-es listáját utcahosszal a Kingston vezeti

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 14. 08:18

IBM-mel gyorsítják a digitális transzformációt Délkelet-Európa vezető pénzintézetei

Egyre több délkelet-európai országban bővül az internetes bankolás lehetősége. A technológiai fejlődés, új szabályozások mind-mind hatással vannak a bankszektor digitalizációjára.

2019. szeptember 13. 15:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás